TECHNOLOGIE

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOR

Onze nieuwe motor is ontworpen om moeiteloze prestaties, grotere efficiency en ongeëvenaard raffinement te bieden. De Ingenium-motoren zijn gemiddeld zo’n 20 kg lichter dan die van de vorige generatie en zijn beschikbaar met 110 kW/150 pk en 132 kW/180 pk. Er is tevens keuze tussen voorwiel- en vierwielaandrijving, en tussen handgeschakelde zesversnellingsbak en negentraps automatische transmissie. Inwendige wrijving is maar liefst 17% minder dan in de vorige generatie motoren en de onderhoudsinterval is verlengd tot 34.000 km op uitvoeringen met vierwielaandrijving

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De veerbenen van de voorwielophanging zijn gemaakt van aluminium en lichtgewicht staal en hebben geavanceerde, hydraulische uitveeraanslagen, die het geluid reduceren dat na schokken wordt doorgegeven aan het interieur. Het systeem zorgt eveneens dat golvend wegdek nagenoeg wordt 'gladgestreken' en dat er geen terugslag is in uw armen of het onderstel van de auto.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt de optimale balans tussen rijcomfort en controle. Het doet dit door bewegingen van de auto meer dan 1.000 keer per seconde te evalueren en de afstemming van de schokdempers te variëren tussen soepel en straf, afhankelijk van uw commando's of veranderingen in de weg. Dit gebeurt vrijwel direct om overhellen van de carrosserie te reduceren, grotere controle te bieden en een evenwichtig, vlak rijgedrag te garanderen. Het systeem kan zelfs automatisch offroad-condites vaststellen en de demping overeenkomstig optimaliseren.

TORQUE VECTORING

Dit systeem vergroot de wendbaarheid en stabiliteit van de auto in bochten. Het evalueert continue het gedrag van de auto en past de verdeling van het aandrijfkoppel over de wielen aan om grip en stuurgedrag te verbeteren, zowel op de weg als offroad. Het systeem vergroot ook de draaisnelheid en reduceert onderstuur door het binnenste achterwiel licht af te remmen, waardoor meer aandrijfkoppel naar het buitenste wiel gaat, waardoor de stabiliteit wordt vergroot.

ECO-MODUS

Deze inschakelbare standaardfunctie selecteert de meest efficiënte afstemming van de auto, inclusief automatische transmissie, Active Driveline en comfortfuncties als verwarming en airconditioning om verbruik en CO2-emissies te reduceren. De ECO Data-functie geeft de bestuurder informatie en feedback via het touchscreen als ondersteuning voor een meer economische rijstijl.

NEGENTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De compacte, lichtgewicht negentraps automatische transmissie maakt zeer efficiënte verbruiks- en CO2-waarden mogelijk, met daarnaast een grotere controle in condities met weinig grip. Of bij het trekken van een trailer, dankzij de zeer lage eerste versnelling. De transmissie is extreem sterk en vormt een perfecte aanvulling op Land Rover’s robuuste all-terrain capaciteiten, bij tegelijkertijd exceptioneel hoge niveaus van raffinement en efficiency.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response brengt capaciteiten op een hoger niveau. Het optimaliseert motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen om rijeigenschappen, comfort en tractie te maximaliseren, ongeacht de ondergrond. U hoeft alleen de stand te kiezen die overeenkomt met de condities: Algemeen, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen en Zand. De auto biedt altijd een vertrouwd en zelfverzekerd rijgedrag.

GRADIENT RELEASE CONTROL

Evenals Hill Start Assist voorkomt dit systeem dat de auto te snel accelereert op hellingen. Wanneer de auto tot stilstand komt op een helling en weer wil wegrijden, houdt het systeem de rem even vast om deze vervolgens geleidelijk vrij te geven wanneer u wegrijdt.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 1,8 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door. Daarnaast stelt het systeem u in staat om soepel en gemakkelijk vanuit stilstand op te trekken, zelfs op moeilijke ondergrond met weinig grip, zoals ijs, sneeuw of nat gras.

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline (optie voor Si4 en TD4 180 pk) biedt voordelen bij rijden op de weg en in offroad-situaties. Bij veel rijomstandigheden op de weg kan het systeem de aandrijving naar de achteras loskoppelen voor grotere efficiency en een lager verbruik. Indien de ondergrond verandert of wanneer u snel accelereert, schakelt het systeem de vierwielaandrijving naadloos en onmerkbaar binnen 300 milliseconden in. Een speciaal 4x4i-scherm op het touchscreen toont u uitgebreide informatie, zodat u altijd alles onder controle hebt.

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle auto's met vierwielaandrijving (4WD). HDC ondersteunt de bestuurder met gecontroleerde afdalingen op moeilijke hellingen door een constante snelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen. Het systeem remt de auto automatisch af en houdt een snelheid aan die in verhouding staat tot de geselecteerde versnelling en de stand van het gaspedaal.

WADE SENSING

Voel u veiliger bij het oversteken van een beek, doorwaadbare plaats of ondergelopen weg. Wade Sensing meet de waterdiepte via sensoren in de onderzijde van de buitenspiegels en verschaft real-time informatie in verhouding tot de auto. Deze gegevens en de maximum doorwaaddiepte worden getoond op het touchscreen en verschaffen u de kennis om overeenkomstig te handelen.

BESTUURDERONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

LANE KEEP ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITOR

Deze technologie detecteert wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en stuurt u dan rustig terug. Driver Condition Monitor weet wanneer u slaperig of moe begint te worden en waarschuwt u bijtijds wanneer u een pauze moet nemen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL EN QUEUE ASSIST

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend en stilstaand verkeer houdt dit systeem u op veilige afstand van een voorligger, zelfs wanneer deze tot stilstand komt. Wanneer de voorligger weer gaat rijden, doet de Discovery Sport dat ook.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Indien een potentiële botsing wordt gedetecteerd, geeft de auto u een frontale botsing-waarschuwing en tijd om in actie te komen. Wanneer er nog steeds risico is van een botsing en u hebt geen actie ondernomen, zal het systeem zelf de remmen activeren om de kracht van een mogelijke botsing te reduceren.

BLIND SPOT MONITOR MET REVERSE TRAFFIC DETECTION

Deze technologie waarschuwt u voor auto’s in uw dode hoeken of die snel van achteren naderen. Het waarschuwt via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel. Reverse Traffic Detection, dat actief is tijdens achteruitrijden, waarschuwt u voor verkeer van weerszijden via visuele symbolen en een geluidssignaal. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

INTELLIGENT PARK ASSIST

Ons Park Assist-systeem maakt fileparkeren en dwars op de rijrichting parkeren gemakkelijker dan ooit door de auto in een geschikte parkeerplek te sturen. U hoeft alleen de juiste versnelling te kiezen en de snelheid van de auto te regelen via gas- en rempedaal. Park Assist helpt u ook met uitparkeren, waarmee het systeem u alle parkeerstress uit handen neemt. Symbolen en meldingen op het display leiden u door de manoeuvre.

SURROUND CAMERA SYSTEM

Toont een 360° beeld van de directe omgeving op het touchscreen en maakt verschillende manoeuvres gemakkelijker - van het parkeren langs een stoeprand, het in-/uitrijden van krappe plekken en het verlaten van onoverzichtelijke uitritten. U kunt ook inzoomen en het beeld verschuiven om objecten te zien die anders buiten uw gezichtsveld vallen, zodat u overeenkomstig kunt handelen; de relevante informatie verschijnt op het touchscreen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

KOEL-/VERWARMBARE VOORSTOELEN

Koel-/verwarmbare voorstoelen zorgen 's zomers en 's winters voor een aangename temperatuur. Verwarmde of gekoelde lucht wordt via een ventilator door leidingen in de bekleding geblazen, waardoor het oppervlak wordt verwarmd of gekoeld. Elke stoel kan individueel worden geregeld.

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie projecteert voor het rijden belangrijke informatie als snelheid, versnelling en navigatie-instructies op de voorruit, zodat de bestuurder zijn blik op weg en verkeer gericht kan houden. Als wereldprimeur biedt het systeem holografische technieken, die resulteren in superieure kleuren, helderheid en contrast. Het display kan worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder.

AIRCONDITIONING

Dit systeem heeft een luchtsensor die luchtvochtigheid, luchtvervuiling en extreme temperaturen meet; luchtroosters door de hele auto maken het mogelijk dat de interieurtemperatuur overeenkomstig wordt geregeld. Ongeacht waar uw passagiers zitten, iedereen geniet hetzelfde comfort.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. Deze universele afstandsbediening kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze systemen te bedienen, zoals een tuinhek, garagedeur of tuinverlichting. Zo raakt u nooit meer een afstandsbediening kwijt.

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH EN TOUCH PRO

InControl is ons programma geavanceerde technologieën die uw digitale verbindingen beheert en u met uw Discovery Sport en met de buitenwereld verbinden. Deze systemen kunnen worden uitgebreid met hun respectievelijke connectivity packs: InControl Connect en InControl Connect Pro.

INCONTROL CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende technologieën vergroten de connectivity en het gebruiksgemak in uw auto nog verder. InControl Apps stelt u in staat om aspecten van uw rijbeleving te verbeteren via compatible smartphone apps en het touchscreen van de auto. Daarnaast kunt u met Remote Premium uw auto op afstand controleren en ermee communiceren. Met de WiFi-hotspot en functies van InControl Pro Services blijft u verbonden met de buitenwereld, voor werk of entertainment, en wordt uw leven nog gemakkelijker.

INCONTROL PROTECT

Uw smartphone werkt als een portal om verbinding te maken met uw Land Rover via InControl Protect. U kunt op afstand de tankinhoud controleren, uw auto terugvinden op een vol parkeerterrein, ritten registeren en zelfs controleren of er geen ruit(en) zijn geopend. Optimised Land Rover Assistance is eveneens een onderdeel en kan, in het onverhoopte geval van pech, diagnostische gegevens en uw locatie versturen naar de hulpdienst. In geval van een ongeluk, waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft direct uw locatie door.

INCONTROL SECURE

Wanneer iemand inbreekt in uw auto of deze zonder uw toestemming verplaatst, wordt InControl Secure geactiveerd. U wordt gewaarschuwd en de auto gevolgd, totdat deze kan worden teruggehaald door de politie. Zelfs wanneer uw auto is gestolen inclusief sleutels, kunt u het systeem activeren door de meldkamer te bellen met de InControl Remote App.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Achterpassagiers kunnen genieten van individueel entertainment via twee 8" beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen. Met twee digitale WhiteFire® hoofdtelefoons, een USB-poort voor de tweede zitrij en een speciale afstandsbediening kunnen ze de schermen gebruiken voor films, muziek, games of zelfs televisie (indien beschikbaar)

DUAL VIEW

Dual View* stelt bestuurder en voorpassagier in staat om verschillende functies te bekijken en gebruiken op het 10" touchscreen. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld het navigatiesysteem gebruiken, terwijl de voorpassagier een film op DVD of TV kijkt. Inclusief een WhiteFire® digitale draadloze hoofdtelefoon.

/
/

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover retailer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

* Het aantal luidsprekers, de uitvoering en het aantal Watt is afhankelijk van welke Land Rover u kiest. De afbeelding toont de Discovery Sport. Uw dealer geeft u graag meer informatie. De getoonde Land Rover dient alleen ter illustratie. De positie van de luidsprekers kan per model en uitvoering verschillen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.