De All‑New Discovery definieert de grote SUV opnieuw. Land Rover’s design- en ontwikkelingsteam heeft de Discovery-formule gerevolutioneerd met als resultaat deze bijzonder aantrekkelijke, fraai uitgevoerde en uiterst capabele auto. Het resultaat is de beste gezins-SUV ter wereld.

GERRY MCGOVERN LAND ROVER DESIGN DIRECTOR & CHIEF CREATIVE OFFICER

VIER OBJECTEN. VIER ONTDEKKINGEN.

De All-New Land Rover Discovery is het resultaat van eindeloos experimenteren met ideeën en materialen. De inspiratie komt vanuit diverse hoeken, van modelleerklei en virtuele honden tot bureaustoelen. De teams testte alles om hun ideeën tot leven te wekken. Vier objectontwerpers en -engineers vertellen over de ontwikkeling van het vijfde Land Rover Discovery model.

/

OFFROAD IS PUUR AVONTUUR IN DE ALL-NEW DISCOVERY.

Dat ook de All-New Land Rover Discovery een ideale partner is voor offroad-avontuur bewees ons nieuwe model tijdens een recent evenement in het hart van de Schotse Hooglanden. Als onderdeel van een exclusieve offroad Ride-and-Drive Experience, konden Discovery Circle-leden de All-New Discovery op de proef stellen in het zeer uitdagende terrein van dit pittoreske landschap.
De All-New Discovery, die altijd een evenwichtig rijgedrag biedt onder de meest uiteenlopende omstandigheden, demonstreerde op niet mis te verstane wijze waarom hij Land Rover’s meest capabele en veelzijdige SUV ooit is:
Een parcours over een met rotsblokken bezaaide helling bood gasten de mogelijkheid om zelf de kwaliteiten van All Terrain Progress Control (ATPC) te testen. Deze technologie stelt de All-New Discovery op ingenieuze wijze in staat om zich aan elk terrein aan te passen – van de rotsachtige hellingen in Schotland, tot ijs, modder, zand, gras en meer.
Heuvels afdalen was eveneens geen probleem. Met Hill Descent Control is de All-New Discovery altijd even veilig en in balans, zelfs op de steilste hellingen.
Aan het einde van de trip konden gasten ook de ‘Best in Class’ waadcapaciteiten van de All-New Discovery testen – tot een doorwaaddiepte van maar liefst 90 cm.
Meer hoogtepunten van deze unieke experience kunt u zien in de fotogalerij hieronder.

/
De All-New Discovery van Land Rover werd aan de vooravond van de 'Paris motorshow' in Parijs in wereldpremière onthuld op spectaculaire wijze, tijdens een sensationele onthulling reed de auto over een gigantisch, 13 meter groot LEGO-model van de Londense Tower Bridge. De Discovery is Land Rover’s meest veelzijdige model en tegelijkertijd wordt hij beschouwd als de ultieme gezins-SUV.

De replica van de iconische Londense Tower Bridge bestond uit ruim 5,7 miljoen LEGO-stenen. De replica, compleet met werkende ophaalbrug, is gebouwd door een team van master LEGO builders. Dit team had 150 dagen keihard aan gewerkt aan de replica.
 
Met Ben Ainslie achter het stuur, reed de All-New Discovery tijdens de onthulling over het enorme bouwwerk heen. De auto werd gevolgd door een één-op-éénmodel van de Land Rover Ben Ainslie America's Cup boot, met aan boord Olympische legende en leider van het BAR Team, Sir Ben Ainslie, samen met zijn bemanning. Net als het model van de Tower Bridge, was de replica van de boot volledig van LEGO vervaardigd. Voor het complexe design waren 186.500 stenen gebruikt.

Het model van de Tower Bridge werd geflankeerd door twee 'Discovery Zones’ van LEGO: een Ruiterzone, met als gastvrouw Zara Phillips, en een Avonturenzone, met als gastheer de internationale avonturier Bear Grylls.

In de Ruiterzone werd de Britse amazone Zara omringd door de LEGO-versie van het Britse platteland, terwijl in de Avonturenzone een Brits berglandschap was nagebootst, met daaromheen een groep LEGO-modellen van padvinders, want de Scoutingbeweging ligt Chief Scout Bear na aan het hart.

Wat neemt u mee voor uw eerste vakantie als gezin in de All-New Discovery?

Elk aspect van de All-New Land Rover Discovery is ingenieus ontworpen om u te helpen meer uit het leven te halen en nieuwe avonturen te beleven. Bijvoorbeeld met uw gezin. Voor de eerste keer op vakantie gaan met kleine kinderen is beslist een van de grotere uitdagingen voor jonge ouders.

Om dit avontuur iets gemakkelijker te maken, hebben wij hier alvast wat tips voor wat u het beste mee kunt nemen. Bekijk onze lijst met gezinsfavorieten, waarvan de ervaring leert dat ze altijd de moeite waard zijn om mee te nemen.

/

GENIET VAN DE WINTER

Dit seizoen is een tijd om te vieren met de All-New Land Rover Discovery. Ruim. Veelzijdig. Capabel. Het is de ideale auto om het meeste uit elk jaargetijde te halen.

Omdat het kwik laag blijft, hebben wij een hartverwarmend menu samengesteld vol wintersmaken. Van dit exclusieve menu, alleen beschikbaar voor Circle-leden, kan een pdf met alle recepten worden gedownload, zodat u samen met familie en vrienden hiervan kunt genieten.

/

PARIS MOTOR SHOW REPORT

Terwijl de rest van de wereld moest wachten op de Autosalon van Parijs om een eerste blik te kunnen werpen op de All‑New Land Rover Discovery, konden onze Circle‑winnaars dat al een dag eerder. Als onderdeel van hun prijs, werden onze gasten uitgenodigd voor een exclusieve voorpremière in de prestigieuze residentie van de Britse ambassadeur in Parijs. De kans om Land Rover’s meest veelzijdige SUV te kunnen bekijken op een van de mooiste locaties van de lichtstad was werkelijk een ‘once-in-a-lifetime’ ervaring. Bekijk hier enkele topmomenten van de Circle-reis naar Parijs.

/

TESTPROCEDURE ALL‑NEW DISCOVERY

Tijdens deze testfase heeft Land Rover de All‑New Discovery aan de allerzwaarste beproevingen onderworpen, zowel onder de meest uitdagende offroad-omstandigheden ter wereld als in de eigen testfaciliteiten. Hierbij demonstreerde de auto zijn ongeëvenaarde omvang van capaciteiten.

/
/
Bear Grylls heeft de Intelligent Seat Foldtechnologie gedemonstreerd door een skydive uit te voeren boven Londen en gelijktijdig het interieur te configureren om plaats te bieden aan 7 volwassenen.

Na de landing renden Bear en zijn 6 mede-skydivers van de Royal Marines naar de gecamoufleerde Discovery, die met 7 omhoog geklapte zitplaatsen genoeg ruimte bood aan de mannen.

Met de Intelligent Seat Fold‑technologie die tijdens deze stunt werd gedemonstreerd, kunnen klanten alle zeven volwaardige zitplaatsen in de SUV op afstand configureren. Het is mogelijk de stoelen naar voren en achteren te bewegen en om de rugleuningen omhoog en omlaag te klappen, allemaal via een smartphone app. Deze technologie is voor het eerst te zien op de All‑New Discovery, die op 28 september zijn wereldpremière zal beleven.

BEAR GRYLLS DEMONSTREERT DE ALL‑NEW DISCOVERY

Land Rover Ambassador en TV-ster Bear Grylls voerde een gewaagde skydive uit en demonstreerde tegelijkertijd de interieurconfiguratietechnologie van de All‑New Land Rover Discovery.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.