TECHNOLOGIE

INNOVATIE

INGENIUM-MOTOR

Onze nieuwe motor is ontworpen om moeiteloze prestaties, grotere efficiency en ongeëvenaard raffinement te bieden. De Ingenium-motoren zijn gemiddeld zo’n 20 kg lichter dan die van de vorige generatie en zijn beschikbaar met 110 kW/150 pk en 132 kW/180 pk. Er is tevens keuze tussen voorwiel- en vierwielaandrijving, en tussen handgeschakelde zesversnellingsbak en negentraps automatische transmissie. Inwendige wrijving is maar liefst 17% minder dan in de vorige generatie motoren en de onderhoudsinterval is verlengd tot 34.000 km op uitvoeringen met vierwielaandrijving

LICHTGEWICHT WIELOPHANGING

De veerbenen van de voorwielophanging zijn gemaakt van aluminium en lichtgewicht staal en hebben geavanceerde, hydraulische uitveeraanslagen, die het geluid reduceren dat na schokken wordt doorgegeven aan het interieur. Het systeem zorgt eveneens dat golvend wegdek nagenoeg wordt 'gladgestreken' en dat er geen terugslag is in uw armen of het onderstel van de auto.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics biedt de optimale balans tussen rijcomfort en controle. Het doet dit door bewegingen van de auto meer dan 1.000 keer per seconde te evalueren en de afstemming van de schokdempers te variëren tussen soepel en straf, afhankelijk van uw commando's of veranderingen in de weg. Dit gebeurt vrijwel direct om overhellen van de carrosserie te reduceren, grotere controle te bieden en een evenwichtig, vlak rijgedrag te garanderen. Het systeem kan zelfs automatisch offroad-condities vaststellen en de demping overeenkomstig optimaliseren.

TORQUE VECTORING

Dit systeem vergroot de wendbaarheid en stabiliteit van de auto in bochten. Het evalueert continu het gedrag van de auto en past de verdeling van het aandrijfkoppel over de wielen aan om grip en stuurgedrag te verbeteren, zowel op de weg als offroad. Het systeem vergroot ook de draaisnelheid en reduceert onderstuur door het binnenste achterwiel licht af te remmen, waardoor meer aandrijfkoppel naar het buitenste wiel gaat, waardoor de stabiliteit wordt vergroot.

NEGENTRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De compacte, lichtgewicht negentraps automatische transmissie maakt zeer efficiënte verbruiks- en CO2-waarden mogelijk, met daarnaast een grotere controle in condities met weinig grip. Of bij het trekken van een trailer, dankzij de zeer lage eerste versnelling. De transmissie is extreem sterk en vormt een perfecte aanvulling op Land Rover’s robuuste all-terrain capaciteiten, bij tegelijkertijd exceptioneel hoge niveaus van raffinement en efficiency.

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline (standaard voor Si4 en optie voor TD4 180 pk) biedt voordelen bij rijden op de weg en in offroad-situaties. Bij veel rijomstandigheden op de weg kan het systeem de aandrijving naar de achteras loskoppelen voor grotere efficiency en een lager verbruik. Indien de ondergrond verandert of wanneer u snel accelereert, schakelt het systeem de vierwielaandrijving naadloos en onmerkbaar binnen 300 milliseconden in. Een speciaal 4x4i-scherm op het touchscreen toont u uitgebreide informatie, zodat u altijd alles onder controle hebt.

CAPACITEITEN

VIERWIELAANDRIJVING (4WD)

In combinatie met de 2,0-liter TD4 dieselmotoren met 150 pk en 180 pk, en met de 2,0-liter Si4 benzinemotor is vierwielaandrijving standaard op de Range Rover Evoque. Met zijn geïsoleerde subframes voor en achter, een zeer stijve zelfdragende carrosserie en technologieën als intelligente vierwielaandrijving kunt u nog zelfverzekerder offroad gaan.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control werkt als een cruise control voor lage snelheden tussen 1,8 en 30 km/h, waarbij de bestuurder zich volledig kan concentreren op het sturen en het vinden van een pad tussen obstakels door. Daarnaast stelt het systeem u in staat om soepel en gemakkelijk vanuit stilstand op te trekken, zelfs op moeilijke ondergrond met weinig grip, zoals ijs, sneeuw of nat gras.

TERRAIN RESPONSETM

Terrain ResponseTM brengt capaciteiten op een hoger niveau. Het optimaliseert motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen om rijeigenschappen, comfort en tractie te maximaliseren, ongeacht de ondergrond. U hoeft alleen de stand te kiezen die overeenkomt met de condities: Algemeen, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen en Zand. De auto biedt altijd een vertrouwd en zelfverzekerd rijgedrag.

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle auto's met vierwielaandrijving (4WD). HDC ondersteunt de bestuurder met gecontroleerde afdalingen op moeilijke hellingen door een constante snelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen. Het systeem remt de auto automatisch af en houdt een snelheid aan die in verhouding staat tot de geselecteerde versnelling en de stand van het gaspedaal.

WADE SENSING

Voel u veiliger bij het oversteken van een beek, doorwaadbare plaats of ondergelopen weg. Wade Sensing meet de waterdiepte via sensoren in de onderzijde van de buitenspiegels en verschaft real-time informatie in verhouding tot de auto. Deze gegevens en de maximum doorwaaddiepte worden getoond op het touchscreen en verschaffen u de kennis om overeenkomstig te handelen.

GRADIENT RELEASE CONTROL

Dit met Hill Start Assist vergelijkbare systeem voorkomt dat de auto te snel heuvelafwaarts accelereert bij loslaten van het rempedaal. Wanneer de auto tot stilstand komt op een helling en weer wil wegrijden, houdt het systeem de rem even vast om deze vervolgens geleidelijk vrij te geven wanneer u wegrijdt.

BESTUURDERONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

UITGEBREIDE PARK ASSIST

Ons uitgebreide Park Assist-systeem maakt fileparkeren en dwars op de rijrichting parkeren gemakkelijker dan ooit door de auto in een geschikte parkeerplek te sturen. U hoeft alleen de juiste versnelling te kiezen en de snelheid van de auto te regelen via gas- en rempedaal. Park Assist helpt u ook met uitparkeren, waarmee het systeem u alle parkeerstress uit handen neemt. Symbolen en meldingen op het display leiden u door de manoeuvre.

SURROUND CAMERA SYSTEM

Voor een nagenoeg 360° beeld van de directe omgeving van de auto maakt het Surround Camera System gebruik van rondom in de carrosserie geïntegreerde camera's. Het maakt parkeren gemakkelijker en is ideaal voor complexe rijsituaties, zoals trekken van een paarden- of boottrailer. Naast de mogelijkheid om tegelijkertijd verschillende beelden te laten zien, kan deze technologie ook inzoomen en meedraaien, zodat objecten die normaal gesproken buiten beeld zijn, zichtbaar kunnen worden gemaakt.

BLIND SPOT MONITOR

Blind Spot Monitor waarschuwt u voor auto's in de dode hoeken of die snel van achteren naderen, via een waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel. Reverse Traffic Detection waarschuwt u via geluids- en visuele signalen voor van weerszijden naderend verkeer bij achteruitrijden, zodat u altijd weet wat er achter u gebeurt, ook wanneer het zicht is verhinderd.

LANE KEEP ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITOR

Lane Keep Assist detecteert wanneer uw auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en stuurt u dan rustig terug. Driver Condition Monitor weet wanneer u slaperig of moe begint te worden en waarschuwt u bijtijds wanneer u een pauze moet nemen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Bij rijden op de snelweg of in langzaam rijdend en stilstaand verkeer houdt dit systeem u op veilige afstand van een voorligger, zelfs wanneer deze tot stilstand komt. Wanneer de voorligger weer gaat rijden, doet de Range Rover Evoque dat ook.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION

Traffic Sign Recognition houdt u volledig geïnformeerd en bewust van de omstandigheden, door geldende snelheidslimieten te tonen op het instrumentenpaneel (of op het Head-Up Display, indien aanwezig), waar ze gemakkelijk kunnen worden gezien. Dit optionele systeem herkent de volgende borden: snelheidslimieten, inhaalverboden, variabele boven de weg geplaatste snelheidslimieten en verkeersborden met extra informatie – zoals lagere snelheden bij nat wegdek.

COMFORT & GEBRUIKSGEMAK

ELEKTRISCH BEDIENBARE ACHTERKLEP MET HANDSFREE-FUNCTIE

Met de elektrisch bedienbare achterklep met handsfree-functie kunt u de achterklep van buitenaf openen of sluiten, zonder dat u de afstandsbediening hoeft te pakken of de achterklep hoeft aan te raken. Wanneer de smart key wordt gedetecteerd, kan de functie worden bediend door een voetbeweging te maken onder de achterzijde van de auto, waarbij de sensoren zich aan weerszijden van de achterklep bevinden.

HOMELINK®

Stroomlijn uw leven met het HomeLink®-systeem. Deze universele afstandsbediening kan worden geprogrammeerd om tot drie draadloze systemen te bedienen, zoals een tuinhek, garagedeur of tuinverlichting. Zo raakt u nooit meer een afstandsbediening kwijt.

CONFIGUREERBARE AMBIANCEVERLICHTING

Deze functie stelt u in staat om de kleur en lichtsterkte van de interieurverlichting te variëren, zodat u de ambiance kunt aanpassen aan uw stemming. Er is keuze uit tien kleuren, variërend van Ice White tot Racing Red.

AIRCONDITIONING

Dit systeem heeft een luchtsensor die luchtvochtigheid, luchtvervuiling en extreme temperaturen meet; luchtroosters door de hele auto maken het mogelijk dat de interieurtemperatuur overeenkomstig wordt geregeld. Ongeacht waar uw passagiers zitten, iedereen geniet hetzelfde comfort.

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH PRO

InControl Touch Pro's hard- en software van een volgende generatie tilt connectivity en entertainment in de Range Rover Evoque naar het allerhoogste niveau. InControl Touch Pro is het meest geavanceerde multimediasysteem dat Land Rover ooit heeft aangeboden. Het gevoelige 10" touchscreen ondersteunt 'swipe' en 'pinch' commando's en biedt ons allerbeste audiovisuele entertainment. Om de beleving nog verder te verrijken, kan het startscherm volledig worden gepersonaliseerd en is er natuurlijke spraakbediening.

DUAL VIEW

Dual View* stelt bestuurder en voorpassagier in staat om verschillende functies te bekijken en gebruiken op het 10" touchscreen. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld het navigatiesysteem gebruiken, terwijl de voorpassagier een film op DVD of TV kijkt. Inclusief een WhiteFire® digitale draadloze hoofdtelefoon.

INCONTROL CONNECT EN CONNECT PRO

Deze aanvullende technologieën vergroten de connectivity en het gebruiksgemak in uw auto nog verder. Remote Premium en InControl Apps verbeteren uw rijbeleving via compatible smartphone apps en het 10" touchscreen, waarmee u uw Range Rover Evoque kunt controleren en commando's kunt geven. Met de WiFi-hotspot en de functies van InControl Pro Services bent u altijd verbonden met de buitenwereld. Of het nu gaat om werk of vrije tijd, uw leven wordt een stuk gemakkelijker.

SPOTIFY VOOR INCONTROL APPS

De Spotify-app voor InControl Apps is beschikbaar met onze uitgebreide Connectivity packs, InControl Connect en Connect Pro. Dankzij de app kunt u onderweg genieten van een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Deze app is ontworpen en ontwikkeld door Land Rover in samenwerking met Spotify en is speciaal geoptimaliseerd voor het touchscreen in uw Range Rover Evoque – de app is net zo eenvoudig en prettig in het gebruik als de Spotify smartphone-app. U kunt zoeken op en bladeren door nummers, stations en aanbevelingen, afspeellijsten aanmaken en genieten van volledige toegang tot uw bibliotheek met offline nummers.

BEKIJK INCONTROL APPS
INCONTROL PRO SERVICES

InControl Pro Services, beschikbaar als onderdeel van het InControl Connect Pro Pack, vergroot de infotainment-mogelijkheden nog verder om een nog rijkere en meer connected beleving te bieden. Het systeem bestaat uit een WiFi-hotspot en dataverbinding, waarmee real-time verkeersinformatie, street level views en online zoeken mogelijk wordt, wat verder bijdraagt aan de prestaties van het InControl Touch Pro-systeem.

/
/

Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg de Land Rover website of een Land Rover retailer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

Niet alle technologieën zijn beschikbaar voor alle uitvoeringen. Bepaalde uitrusting is optioneel en standaarduitrusting is afhankelijk van het geselecteerde model. Raadpleeg uw Land Rover dealer voor meer informatie.
WhiteFire® is een geregistreerde merknaam van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.