De Range Rover Sport SVR is beslist de meest capabele performance SUV ter wereld.

John Edwards Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations

PRESTATIES

PRESTATIES

GEBOUWD VOOR OPWINDENDE PRESTATIES

De Range Rover Sport SVR is ontwikkeld door Special Vehicle Operations, Land Rover's unieke centrum voor speciale uitvoeringen, luxueuze editions en performance-modellen. De Range Rover Sport SVR biedt toonaangevende niveaus van capaciteiten en prestaties. De SVR heeft een sterke, stijve structuur die is gecreëerd op basis van Land Rover's geheel aluminium monocoque carrosserietechnologie. De SVR is zelfverzekerd en evenwichtig, en nodigt uit om te rijden. Dit spreekt ook duidelijk uit het design, waarbij de brede, gespierde houding de perfecte aanvulling is op zijn betere prestaties en handling.

PRESTATIES

PRESTATIES

ADEMBENEMENDE PRESTATIES

De Range Rover Sport accelereert van 0-100 km/h in 4,7 seconden, heeft een topsnelheid van 260 km/h en zijn 5,0-liter Supercharged V8 benzinemotor levert 550 pk en 680 Nm. Deze ongeëvenaarde vermogenstoename is gerealiseerd door een andere afstemming van motor & motormanagement en het verhogen van de maximum superchargerdruk. De state-of-the-art achttraps automatische transmissie met scherper, sneller schakelgedrag creëert een nog directere band met de auto. Geen andere Land Rover is sneller of voelt zich beter thuis op de Autobahn.

/

MOTOREN - OVERZICHT


Motor Acceleratie
0-100 km/h (s)
Topsnelheid (km/h) Maximum koppel (Nm) Binnen bebouwde kom (l/100 km)
Buiten bebouwde kom (l/100 km)
Gecombineerd (l/100 km)
Gecombineerde CO2-emissies (g/km)
V8 Supercharged AUTOMAAT (4WD) De 5,0-liter V8 Supercharged benzinemotor accelereert in 4,7 seconden van 0-100 km/hCONFIGUREREN 4,7  260  680 18,3  9,9  13,0  298

EXTERIEUR

EXTERIEUR

ATLETISCHE STYLING

Op de Range Rover Sport SVR zijn de designelementen van het model naar een nog hoger niveau getild. Ranke lijnen en een naar achteren toe aflopende daklijn geven de auto een krachtige uitstraling. Daarnaast benadrukken markante kenmerken als de 21" '5-Split Spoke' lichtmetalen velgen, luchtroosters voorspatborden, grille en SVR-badges zijn gespierde en sportieve uitstraling. De aflopende daklijn, grote spoorbreedte en korte overhangen geven de SVR een krachtige houding. Dit karakteristieke exterieur, met zijn aërodynamische lijnen, signature koplampen en vloeiende overgangen wordt aangevuld met unieke details als bijvoorbeeld de blauwe Brembo™ remklauwen.

/

INTERIEUR

INTERIEUR

ONTWORPEN RONDOM DE BESTUURDER

De eigentijdse cockpit van de Range Rover Sport SVR is ontworpen rondom de bestuurder. Neem plaats achter het stuurwiel en u zult ontdekken dat alle bedieningselementen zich onder direct handbereik bevinden en dat alle instrumenten en schermen goed en gemakkelijk afleesbaar zijn. De 16-voudig verstelbare sportstoelen met memoryfunctie zijn bekleed met het soepelste Oxford leder, hebben een gepreegd SVR-logo in de rugleuning en houden u stevig op uw plaats. Details als de optionele interieurafwerkingen verschaffen een gevoel van aangeboren stijl en raffinement.

INTERIEUR

INTERIEUR

MERIDIAN BELEVING

Range Rover heeft samengewerkt met Meridian®, dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van audiotechnologie en digital sound processing, om de gevanceerde audiosystemen voor de Range Rover Sport SVR te ontwikkelen. Het 825 Watt Meridian® audiosysteem heeft 19 luidsprekers, 16 kanalen en biedt een fantastische luisterbeleving dankzij de geïntegreerde Meridian Trifield* 3D-technologie. Deze geeft een nog grotere controle over de content van de surround- en zijkanalen, en biedt extra signalen voor de luidsprekers in de hemelbekleding, zodat alle inzittenden kunnen genieten van een met een concertzaal vergelijkbare audiosensatie.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070