CONTROLEER DE EMISSIES VAN UW AUTO

Vul het onderstaande formulier in om de emissiegegevens van uw auto te controleren. U kunt alle benodigde informatie vinden in het EU Certificate of Conformity of het registratiedocument van uw auto.

Uw Javascript is momenteel uitgeschakeld. Gelieve Javascript in te schakelen om deze inhoud te kunnen bekijken

REPLACE ME

REPLACE ME

ALGEMENE VRAGEN

KIES UITVOERING

ALGEMENE VRAGEN - ALGEMENE VRAGEN

ALLES OPENEN ALLES SLUITEN
 • Wat zijn Real World Driving Emissions (RDE)?
  De RDE-test meet vervuilende stoffen, zoals NOx, die tijdens het rijden door auto's op de weg worden uitgestoten. RDE zal de laboratoriumtests, zoals de huidige NEDC en de toekomstige WLTP, niet vervangen, maar dient als bevestiging van de resultaten van de laboratoriumtests. Ook zorgt hij ervoor dat auto's lagere emissies uitstoten op de weg.
 • Wie voert de RDE-tests uit?
  Tests worden gewoonlijk intern of door een gecertificeerde faciliteit in het bijzijn van een goedkeuringsautoriteit uitgevoerd.
 • Wat is de procedure voor het uitvoeren van de tests?
  Auto's worden uitgerust met Portable Emission Measuring Systems die voorzien in een volledige real-time-registratie van de belangrijkste vervuilende stoffen die door de auto wordt uitgestoten.
 • Onder welke omstandigheden worden de auto's getest?
  Er wordt onder een aantal verschillende omstandigheden met de auto's gereden. Bijvoorbeeld op lage en grote hoogtes, bij hoge en lage temperaturen, met extra gewicht in de bagageruimte, op hellingen en afdalingen, op stadswegen, landelijke wegen en snelwegen.
 • Wanneer wordt RDE ingevoerd?
  De RDE-test wordt in september 2017 geïmplementeerd voor nieuwe auto's en zal vanaf september 2019 voor alle geregistreerde auto's worden gebruikt.

VRAGEN OVER EMISSIEGEGEVENS

KIES UITVOERING

VRAGEN OVER EMISSIEGEGEVENS - VRAGEN OVER EMISSIEGEGEVENS

ALLES OPENEN ALLES SLUITEN

De RDE-testresultaten (Real-world Driving Emissions), zoals bepaald in de EC 2017/1151-verordening (zoals later gecorrigeerd en gewijzigd), kunnen kosteloos worden geraadpleegd via:

https://www.acea.be/publications/article/access-to-euro-6-rde-monitoring-data

De RDE-testresultaten (Real-world Driving Emissions) verzameld overeenkomstig de EC 692/2008-verordening (zoals nadien gewijzigd) zijn toegankelijk via de bovenstaande zoekfunctie.

Neem voor alle andere RDE of WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) gerelateerde vragen contact op met: WLTPenq@jaguarlandrover.com

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.