Een reis door de historische landschappen en het unieke erfgoed van Engeland, vanachter het stuurwiel van een Discovery. Inclusief opwindend offroad-rijden, een exclusief kijkje achter de schermen bij Land Rover en luxueuze, traditioneel Britse accommodaties.

KASTELEN, COTSWOLDS EN SHAKESPEARE

Dit op-en-top Britse avontuur begon in het Milestone hotel in Londen; een vijfsterren 'boutique'-hotel op een steenworp afstand van Hyde Park. Deze centrale locatie leende zich perfect voor een dag in de Britse hoofdstad, met een welkomstdiner in het fameuze restaurant van het hotel.


De volgende ochtend maakten de deelnemers kennis met de Land Rover Discovery, voor vertrek naar Blenheim Palace in Oxfordshire. Tijdens een privérondleiding werd het geboortehuis van Winston Churchill en de prachtige tuinen van dit historische paleis ontdekt.


De reis ging verder door het fantastische landschap van de Cotswolds, waarbij de ongeëvenaarde handling van de Discovery kon worden getest op de tussen bossen en over heuvels kronkelende route naar Eastnor Castle, waar de komende twee nachten werd verbleven.

Het kasteel is gelegen in de markante Malvern Hills en de ruim 2.000 hectare groene bossen en paden zijn al decennia lang in gebruik als Land Rover testterrein. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs was er gelegenheid om de diepe modder en steile hellingen van Eastnor te verkennen tijdens een volle dag offroad-rijden. Dit werd na afloop gevolgd door een diner in de statige eetzaal van het kasteel.


Na vertrek uit Eastnor Castle ging de reis naar een andere Britse klassieker: Stratford-Upon-Avon, bekend van William Shakespeare. Een privérondleiding van het Royal Shakespeare Company theater werd gevolgd door een diner en daarna de beste plaatsen voor een van de klassiekers van Shakespeare. Daarbij werd gelogeerd in het nabijgelegen The Arden hotel.


Dit avontuur werd afgerond met een bezoek aan Lode Lane in Solihull, de plek waar Land Rovers al sinds 1948 worden gebouwd. Met de VIP-tour van de productielijn zagen de deelnemers voor hun ogen de auto's tot leven komen en op onze beruchte Jungle Track kon de rijvaardigheid worden getest. De reis werd afgesloten in Londen voor een laatste hoogtepunt in de Britse hoofdstad.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.