Het machtige en trotse Schotland met zijn prachtige, wilde landschappen, golvende, groene heuvels, wijdse en open vergezichten, en wisselende kustlijn vormden de perfecte basis voor een offroad-avontuur in een Land Rover Discovery.

HISTORISCHE LANDSCHAPPEN EN ERFGOED

Na de ontvangst op Edinburgh Airport ging het naar het iconische Waldorf Astoria Caledonian hotel voor een uitgebreid welkomstdiner.


Na de kennismaking met het team en de Land Rover Discovery vertrokken de deelnemers naar de pittoreske oevers van Butterstone Loch om offroad-vaardigheden uit te breiden op een parcours van bospaden en geconstrueerde obstakels. Dit werd gevolgd door een pittoreske rit naar Edradour, voor een proeverij bij 's werelds kleinste, traditionele single malt whiskey-stokerij, voordat men vandaar naar Fonab Castle werd gereden.

Na een royaal ontbijt waren de deelnemers goed voorbereid op wederom een fantastische rit, ditmaal over de Atholl Estate, waar beekjes werden doorwaad en wild werd gepot. Tussendoor werd genoten van een traditionele Land Rover picknick - gezeten op de achterklep van de Discovery. En 's avonds, binnen de muren van Blair Castle, werd het verhaal verteld van de tumultueuze, 700-jarige historie, voordat men kon genieten van een traditioneel Schots banket.


Auchnafree Estate was de volgende stop, met bijna 5.000 hectare aan heuvels, rotsen en ruïnes. Hier konden de capaciteiten van de Discovery stevig aan de tand worden gevoeld, terwijl deelnemers op de uitkijk waren naar sneeuwhazen en steenarenden.


Daarna ging het zuidwaarts naar de Glenturret Estate en vervolgens naar Gleneagles, het laatste logeeradres. Hier kwamen de deelnemers tot rust in de luxueuze spa en genoot men van een ongestoord uitzicht over The Trossachs. Ook werden de mogelijkheden benut van vissen, valkenjacht, jachthondentraining of een partijtje golf. En natuurlijk was er een reservering voor het restaurant van Michelinster-chef Andrew Fairlie.


De reis werd afgesloten met een privétransfer terug naar Edinburgh Airport.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.