Prachtigste routes, de beste Catalaanse wijnen en de bergachtige schoonheid van Montserrat stonden centraal in deze reis.

BERGEN, VALLEIEN EN WIJNGAARDEN

Het avontuur begon tussen de golvende heuvels en wijnvelden van het Can Bonastre Wine Resort met een kennismaking met de auto en een uitgebreid welkomstdiner. Vanuit de boutique hotelkamer was er zicht op prachtige, panoramische berggezichten.


De volgende daalden de deelnemers via de kronkelende en fraaie bergpassen van Montserrat af naar de vlakte van Bages, met als bestemming de Les Comes Estate, een offroad-paradijs met meer dan 60 kilometer aan wereldberoemde en uitdagende routes.

Daar werkten de deelnemers als team om door het opwindende terrein te navigeren en werd kennisgemaakt met obstakels als het Les Fontetes ravijn, een berucht 1 km lang parcours dat werd gebruikt bij de kwalificatierondes van de Camel Trophy en G4 Challenge. De enige weg naar beneden: lage gearing, 'Rotsen/Kruip'-stand van Terrain Response en ijzersterke zenuwen.


's Avonds kon worden ontspannen in het Parador de Cardona, een gerenoveerd middeleeuws kasteel, met spectaculaire vergezichten over de bijbehorende stad.


Tijdens dag 3 werden de nieuwe vaardigheden op de proef gesteld, tijdens een rit tussen de roze gekleurde toppen en passen van het Montserrat gebergte. Daarbij werd gestopt voor een traditionele asado (barbeque) in Ca l'Andorra, voordat werd koers gezet naar het klooster van Montserrat, voor een laatste, adembenemende beklimming per sky-train.


Na een zonnige rit van de heuvels van Vila-Sana naar de drukte van Barcelona, volgde een afscheidsdiner en een laatste overnachting in het luxueuze El Palace hotel.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.