ED STAFFORD

DE EERSTE PERSOON IN DE GESCHIEDENIS DIE TE VOET DE HELE LENGTE VAN DE AMAZONE RIVIER HEEFT GEVOLGD

Ed Stafford leidde een avontuurlijk leven met het organiseren van expedities in afgelegen gebieden totdat hij een ingeving kreeg, zoals hij beschrijft in zijn boek 'Walking the Amazon': "Tijdens een van de lange ritten per Land Rover liet ik mijn gedachten dwalen en begon ik na te denken over wat de ultieme expeditie zou zijn die ik ooit zou kunnen doen."

Ed Stafford werkend op zijn laptop in het Amazone-gebied.

Dat bleek dus een tocht te voet van de bron van de Amazone rivier in de Peruviaanse Andes naar de monding van de rivier in het oosten van Brazilië. Terwijl hij een blog bijhield over zijn expeditie, waarschuwde hij zijn volgers dat hij zou kunnen falen. Maar 860 dagen, 9 miljoen stappen en 200.000 muskieten- en mierenbeten verder, bereikte hij het einde van de jungle, op de plek waar de Amazone rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan, en had hij zijn doel bereikt. Sir Ranulph Fiennes omschreef zijn reis als "absoluut uitzonderlijk... behoort tot de top van expedities in verleden, heden en toekomst."

Stafford werd genomineerd als een van National Geographic's Adventurers of the Year en werd merkambassadeur voor Land Rover. Zijn doel is om zijn avonturen te gebruiken om mensen te leren over natuur en milieu, en om anderen te inspireren om het schijnbaar onmogelijke te doen.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.