KENTON COOL

HET ELF KEER BEKLIMMEN VAN MOUNT EVEREST IS SLECHTS ÉÉN VAN DE WAPENFEITEN VAN DEZE UITERST BEDREVEN BERGBEKLIMMER

De Britse bergbeklimmer, alpinist en berggids Kenton Cool vertrouwt op Land Rovers om hem, vaak over het zwaarste terrein, naar uitdagende plaatsen te brengen om te trainen.

Kenton Cool voor een met sneeuw bedekte berg

De auto bewees zijn kracht tijdens een sneeuwstorm en andere verraderlijke condities bij een trainingsweek in Noorwegen, voorafgaand aan de beklimming van Mount Everest. "Door het sneeuw en grind-programma van Terrain Response® te gebruiken, had ik het vertrouwen om zo dicht mogelijk bij de basis van de berg te komen, waardoor het team het grootste deel van de enkele daglichturen kon gebruiken om te klimmen. Dit was van kritiek belang tijdens onze voorbereiding op de beklimming van Mount Everest.”

Hij voegt toe: "Het was elke dag een discussie onder de teamleden over wie er mocht rijden, vooral nadat ik had verteld over de verwarmbare stuurwielrand. IJsklimmen kan verschrikkelijk zwaar zijn voor je vingers. Klimmers noemen dit wel de ‘hete tintelingen’; een enorm stekende, tintelende pijn die optreedt wanneer de vingers sterk zijn afgekoeld en dan weer opwarmen. Om op zo’n moment met je koude handen het verwarmbare stuurwiel te mogen grijpen was echt heerlijk.”

“Een ander fantastisch kenmerk van de Range Rover Evoque was het glazen panoramadak. Daar doorheen konden wij onze eerste glimp opvangen van het noorderlicht. Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt en wij konden deze spectaculaire show bijwonen vanaf de beste zitplaatsen ter wereld.”

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.