BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER CREËERT UNIEKE UITVOERING VOOR 2.000.000E DEFENDER

Defender 2,000,000: custom Land Rover vehicle

22 juni 2015

  • Land Rover bouwt 2.000.000e exemplaar van Land Rover Series en Defender
  • Speciale gasten, zoals Bear Grylls en Hubert Auriol, helpen bij bouw
  • De unieke Defender wordt op 16 december bij Bonhams geveild voor goede doelen; opbrengst gaat naar Internationale Rode Kruis en Born Free Foundation

Ter ere van 67 jaar productie én het 2.000.000e gebouwde exemplaar van Land Rover’s iconische Series en Defender modellen, is in Solihull een speciale jubileumauto gebouwd. De ‘Defender 2.000.000’ onderscheidt zich door zijn unieke styling, die een eerbetoon vormt aan bijna 70 jaar Land Rover productie. Ruim 20 speciale gasten hielpen bij de bouw van de auto, die zal worden geveild voor het Rode Kruis en de Born Free Foundation.

 

“Al meer dan 67 jaar zijn de Land Rover Series en Defender modellen de eerste keuze voor onderzoekers, hulporganisaties, avonturiers en vele anderen,” vertelt Dr Ralf Speth, Chief Executive van Jaguar Land Rover. “Wat ooit begon als een veelzijdig werkpaard voor de agrarische sector is uitgegroeid tot een wereldwijd designicoon. Het was een eer om het team te helpen bij de bouw.”

In mei 2015 werden meer dan twintig speciale gasten uitgenodigd om te assisteren bij de bouw van de jubileumauto, waaronder avonturier Bear Grylls, oprichtster van de Born Free Foundation Virginia McKenna en Joelle Tanguy, ondersecretaris-generaal van het Internationale Rode Kruis.

De ‘Defender 2.000.000’ zal tijdens het Goodwood Festival of Speed (25-28 juni) worden onthuld bij Bonhams, die de auto op 16 december dit jaar zal veilen, waarbij de opbrengst gaat naar het Rode Kruis en de Born Free Foundation. Als onderdeel van de veiling zal Bonhams ook een speciale Land Rover Series en Defender tentoonstelling organiseren.

Tot de unieke details van de auto behoren een in aluminium gegraveerde kaart van Red Wharf Bay, waar het idee voor de eerste Land Rover ontstond, unieke ‘no. 2.000.000’-badges en lederen bekleding met ‘Red Wharf Bay’ design. Het kenteken ‘S90 HUE’ verwijst naar het model (Defender 90) en het kenteken van de eerste pre-productie Land Rover: ‘HUE 166’.

De ontwikkeling van de originele Land Rover Series I begon in 1947, waarna de auto op 30 april 1948 op de AutoRAI in Amsterdam werd geïntroduceerd. Door de jaren heen zijn in Solihull twee miljoen exemplaren van de Series I, II, III en Defender geproduceerd.