BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER WORDT NAAM- & INNOVATIEPARTNER VAN TEAM LAND ROVER BAR VOOR AMERICA’S CUP ZEILRACES

Land Rover BAR Sailing

29 juni 2015

  • Land Rover wordt partner van het Britse Ben Ainslie Racing team voor deelname aan de 35e America’s Cup zeilwedstrijden in 2017
  • Ingenieurs van Jaguar Land Rover ondersteunen het project onder meer met expertise over geavanceerde technologieën
  • Samenwerking krijgt de naam Team Land Rover BAR

Land Rover is een samenwerking aangegaan met het Britse Ben Ainslie Racing (BAR) voor deelname aan de 35e America’s Cup zeilwedstrijden in 2017. Als naam- en exclusieve innovatiepartner zal Land Rover de komende twee jaar nauw samenwerken met de ontwerp- en innovatieteams van BAR om een winnende combinatie van geavanceerde technologie en innovaties te leveren. Doelstelling daarbij is het terugbrengen naar Groot-Brittannië van de oudste sporttrofee ter wereld: de America’s Cup.

 

De samenwerking tussen Jaguar Land Rover Advanced Engineering team en BAR is inmiddels van start gegaan. Samen hebben zij enkele aspecten geïdentificeerd waar potentiële prestatieverbeteringen mogelijk zijn om de concurrentie voor te kunnen blijven in de strijd om de America’s Cup.

Team Land Rover BAR zal deelnemen aan de America’s Cup, beginnend met de Louis Vuitton America’s Cup World Series van 24-26 juli 2015 in Portsmouth en eindigend met de Louis Vuitton Qualifiers America’s Cup & Playoffs in Bermuda in juni 2017 om zich te plaatsen voor de finale America’s Cup Match in juni 2017. Voor de komende Cup Series zullen alle deelnemende teams zeilen met America’s Cup Class foilende catamarans, met een bemanning van zes personen.

Ben Ainslie, hoofd van Team Land Rover Bar, verklaart: “Wij zijn erg blij met Land Rover als partner. Het is niet alleen een geweldig Brits merk, maar ook een fantastisch innovatieve en technologisch vooraanstaande onderneming die nauw zal samenwerken met ons design- en ontwikkelingsteam. Samen zullen wij winnende technologieën ontwikkelen voor onze America’s Cup Class boot.