BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

EERBETOON AAN EEN LEGENDE: DE LAATSTE HUIDIGE DEFENDER WORDT GEBOUWD IN SOLIHULL

Tegelijk met de productie van de laatste huidige Defender in de fameuze Solihull-fabriek, herdacht Land Rover 68 jaar historie.

Speciaal voor deze gelegenheid kwamen meer dan 700 voormalige en huidige medewerkers van de fameuze Solihull-fabriek bijeen om enkele van de belangrijkste auto's uit de historie van de Defender te bekijken en te rijden, inclusief 'Huey', de eerste pre-productie Series I.

Als onderdeel van de herdenking ging de laatste auto van de productielijn, een Defender 90 Station Wagon in Aintree Green, voorop in een rit rond het terrein van de Solihull-fabriek met 25 unieke auto's uit de historie van de Defender. Land Rover heeft op deze locatie 68 jaar achter elkaar de Series- en Defender-modellen gebouwd.

Als een manier om de rijke historie van de Defender verder beeld te geven wordt aan fans gevraagd om hun meest gedenkwaardige reizen in een Land Rover Series of Defender te uploaden via het online 'Defender Journeys' platform. Dit online platform gaat dienen als 'digitaal scrapbook', waarbij zoveel mogelijk opwindende avonturen worden getoond op de online kaart. Kijkers kunnen iconische reizen uit verleden en heden bekijken en delen, en ook hun eigen reizen toevoegen.

Ook kondigde Land Rover op de laatste productiedag van de huidige Defender een nieuw Heritage Restoration Programme aan.

Op de locatie van de huidige Defender productielijn in Solihull, zal binnen het nieuwe programma een team van experts, waarvan sommigen medewerkers zijn van de Defender productie, een aantal Land Rover Series modellen van over de hele wereld gaan restaureren. De verkoop van deze auto's gaat in juli 2016 van start.

Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, verklaarde: "De Defender en zijn Series voorgangers hebben een zeldzame eigenschap, ze creëren een sterke emotionele band." "Vandaag draait het om het herdenken van enkele van de prachtige verhalen en herinneringen die deze auto's door de jaren heen hebben gegenereerd, met name onder onze medewerkers. Maar dit is niet het einde van de Defender - wij hebben een glorieus verleden om uit te blijven dragen en een prachtige toekomst om naar uit te kijken."