BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

DISCOVERY MODELJAAR 2014 MET NIEUWE STYLING, LAGER VERBRUIK EN NIEUWE FUNCTIES

03 SEPTEMBER 2013

  • Nieuwe stylingdetails voor het exterieur, met markant nieuw front en nieuwe ‘DISCOVERY’ badging
  • Nieuwe, bijzonder efficiënte 250 kW/340 pk 3.0 V6 S/C benzinemotor vervangt 5.0 V8
  • Intelligent Stop/Start-systeem reduceert verbruik en emissies
  • Nieuwe, optionele Single-speed tussenbak met aangepaste vierwielaandrijving
  • Achttraps ZF automatische transmissie voor alle motoruitvoeringen
  • Verkoopstart: september; aflevering eerste auto’s medio november

Voor het modeljaar 2014 introduceert Land Rover een vernieuwde Discovery. Dit veelvuldig bekroonde model krijgt een nieuwe look, licht gewijzigde naam en badges, nieuwe V6 benzinemotor, nieuwe verbruiksreducerende technologie, nieuwe Single-speed tussenbak, verbeterde audiosystemen en een nieuw programma van comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende functies die het model nog aantrekkelijker maken. De Discovery modeljaar 2014 is vanaf september te koop, waarbij de eerste auto’s vanaf medio november zullen worden afgeleverd.

“De enorm populaire Discovery blijft maar beter en beter worden, waarbij de introductie van de nieuwe 3.0 S/C benzinemotor en Stop/Start-technologie voor 2014 de efficiency en duurzaamheid van het model vergroten. Als een van de meest stijlvolle, capabele en veelzijdige SUV’s ter wereld is de Discovery de perfecte auto voor mensen die graag alles uit het leven willen halen”, verklaart John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

Voor 2014 heeft de Discovery niet alleen een nieuw ‘gezicht’ gekregen, maar zijn ook talloze andere exterieurdetails vernieuwd. Zo zijn er bijvoorbeeld een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen, nieuwe dagrijverlichting met karakteristieke LED-signatuur en twee nieuwe lichtmetalen velgen. Ook voor modeljaar 2014 blijft het Black Design Pack beschikbaar dat het model nog markanter maakt. Dit omvat eveneens nieuwe details en de keuze uit 19- of 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black.

Discovery Improved Styling

Nieuwe ‘DISCOVERY’ badging
Vanwege de verschillen tussen het vernieuwde exterieurdesign voor het modeljaar 2014 in vergelijking met de bekende identiteit van het model, krijgt de Discovery ook een nieuwe badging. Voor de allereerste keer vervangt het woordmerk ‘DISCOVERY’ de naam ‘LAND ROVER’ op de motorkap. Op de achterklep verdwijnt het cijfer ‘4’ in de naam, zodat alleen het woordmerk ‘DISCOVERY’ overblijft.

De motorbadging wordt verplaatst van de achterklep naar beide voorportieren. Deze fraaie metalen badges zullen afhankelijk van de betreffende motor de teksten ‘SCV6’, ‘SDV6’ of ‘TDV6’ krijgen.

Bijzonder efficiënte V6 benzinemotor vervangt V8
In het kader van het streven om onze modellen nog duurzamer te maken, wordt de 5,0-liter V8 benzinemotor vervangen door de bijzonder efficiënte 3,0 V6 S/C en worden alle benzine- en dieselmotoren gecombineerd met een intelligent Stop/Start-systeem. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met een achtttraps ZF automatische transmissie.

De nieuwe V6 supercharged benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 250 kW/340 pk en een koppel van 450 Nm. Hiermee accelereert de Discovery in 8,1 seconden van 0-100 km/h en heeft het model een topsnelheid van 195 km/h. Dankzij de verbeterde efficiency van de nieuwe motor en de combinatie met het intelligente Stop/Start-systeem, heeft de Discovery V6 S/C een CO2-emissie van slechts 269 g/km in vergelijk met 328 g/km voor de huidige 5.0 V8 benzinemotor.

Daarnaast is de Discovery modeljaar 2014 beschikbaar met de twee bekende 3,0-liter dieselmotoren, de 155 kW/211 pk TDV6 en de 188 kW/256 pk SDV6, waarbij de gecombineerde CO2-emissies zijn gereduceerd tot respectievelijk 207 g/km en 213 g/km. Het verbruik is gereduceerd tot respectievelijk 7,8 en 8,0 l/100 km.

Nieuwe Single-speed tussenbak als optie
Voor het modeljaar 2014 kunnen kopers kiezen uit twee vierwielaandrijvingssystemen, met enerzijds de nieuwe Single-speed tussenbak of anderzijds met de bekende Twin-speed tussenbak met hoge en lage gearing voor de allerzwaarste offroad-omstandigheden.

De vierwielaandrijving met Single-speed tussenbak is ontwikkeld voor klanten die niet van plan zijn om de extreme offroad-capaciteiten van de Discovery volledig te benutten. De mechanisch gestuurde Single-speed tussenbak weegt 18 kg minder dan de Twin-speed tussenbak, is uitgevoerd met een Torsen-differentieel en biedt een koppelverdeling vóór/achter van 42/58 procent.

Nieuwe bestuurderondersteunende systemen en premium audio
Het nieuwe programma comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende systemen voor de Discovery modeljaar 2014 omvat: Wade Sensing, dode hoek-detectiesysteem, detectie van naderende voertuigen, verkeersdetectie bij achteruitrijden en T-kruising camera’s.

Om de Discovery op audiogebied in lijn te brengen met de Range Rover modellen, komt het model beschikbaar met hoogwaardige Meridian audiosystemen. Het standaard systeem heeft 8 luidsprekers en 380 watt uitgangsvermogen, terwijl het Premium Meridian surround sound-systeem beschikt over 17 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 825 watt.