HULPORGANISATIE ‘DRIVE AGAINST MALARIA’ OVERTREFT DOELSTELLINGEN

Land Rover strijdt mee tegen malaria in Namibië

24 april 2015

Ter gelegenheid van Wereld Malariadag (zaterdag 25 april) maakt Land Rover de eerste resultaten bekend van het project dat door Drive Against Malaria (DAM) in Kunene, Namibië werd opgezet met steun van het Britse merk. In een half jaar tijd bereikte DAM maar liefst 2.827 mensen: 2.699 Himba-stamleden werden getest en kregen een behandeling en 128 hulpmedewerkers werden opgeleid. Het contact met de hulporganisatie betekende een ingrijpende verbetering van de levensomstandigheden ter plaatse.


DAM richt zich bij hun werk vooral op afgelegen en geïsoleerde gebieden, die onbereikbaar zijn voor grootschalige projecten. Mede dankzij Land Rover kan DAM deze gebieden bereiken en daar hulp bieden. Land Rover biedt al jaren onder meer steun door het onderhoud van de auto’s te verzorgen en via een jaarlijkse gift van € 50.000 die gezamenlijk wordt bijeengebracht door Land Rover Nederland en de Nederlandse Land Rover dealers. Daarnaast doneert Land Rover België en Luxemburg (BeLux) de komende vijf jaar een kwart miljoen euro. Dit kondigde Land Rover BeLux in het najaar van 2014 aan. Sinds die aankondiging verleent Land Rover BeLux specifiek steun aan een nieuw project van de hulporganisatie DAM, partner van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een zwaar getroffen regio, Kunene, waar malaria voorheen niet werd bestreden. De lokale inzet van DAM sluit aan op de wereldwijde doelstelling van Jaguar Land Rover om tegen 2020 de levens van 10 miljoen mensen duurzaam en ingrijpend te hebben verbeterd. Vandaag worden de eerste resultaten van het werk ter plekke bekendgemaakt en deze zijn veelbelovend.

Indrukwekkende resultaten

Julia Samuël, operationeel directeur van de hulporganisatie, licht toe: “Als doelstelling hadden wij hulp aan 1.800 mensen vooropgesteld. Dankzij de steun van Land Rover slaagden wij er echter in om in een half jaar tijd met onze organisatie maar liefst meer dan 2.800 mensen te bereiken: 2.699 uit de traditionele Himba-stammen, die in het gebied rond de Ehomba-bergen met hun vee rondtrekken en 128 hulpverleners.”

Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover Benelux, is uiterst tevreden: “De resultaten die het team van David en Julia op zo’n korte tijd hebben kunnen verwezenlijken in zo’n afgelegen gebied zijn echt indrukwekkend en veelbelovend. Wij staan voor de volle 100% achter hun verhaal en wij zijn ervan overtuigd dat ‘Drive Against Malaria’ onze fondsen uitstekend zal besteden bij de verdere uitbouw van hun project in Namibië. Elke dag sta ik versteld van de niet-aflatende inzet van David, Julia en hun medewerkers die reeds heeft geleid tot meer dan 4 miljoen geredde kinderlevens in Afrika. Het is de Land Rover-spirit ten voeten uit!”

“De steun vanuit Land Rover Nederland en Land Rover BeLux voor onze organisatie is hartverwarmend”, aldus Julia Samuel. “Wij kunnen ter plekke echt een wezenlijk verschil maken dankzij de giften. Wij gebruiken het bedrag voor beschermende muskietennetten, testfaciliteiten en medicatie, met name voor de kwetsbaarste groep, de kinderen. Met deze donatie kunnen wij epidemische uitbraken voorkomen en vele levens redden. Wij zijn de Land Rover organisatie in Nederland, België en Luxemburg dan ook erg dankbaar voor deze samenwerking.”

Voor meer informatie over dit project, bezoek de pagina:
http://www.driveagainstmalaria.nl/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.