BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

HIGH-PERFORMANCE RANGE ROVER SPORT SVR PROTOTYPE DEBUTEERT OP GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

25 JUNI 2014 

  • Snelste en krachtigste productie Land Rover ooit maakt eerste publieke verschijning op Goodwood Festival of Speed 
  • Eerste bekendmaking van nieuwe, high-performance SVR-aanduiding voor toekomstige, door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations gecreëerde high-performance Land Rover en Jaguar modellen 
  • Het 550 pk sterke Range Rover Sport SVR-prototype zal op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni zijn krachten laten zien bij de heuvelklim op het Goodwood Festival of Speed 
  • Sinds Land Rover in 2005 het performance SUV-segment opnieuw definieerde zijn 500.000 Range Rover Sports geproduceerd

LR_RRS_SVR_02

De snelste en krachtigste productie Land Rover ooit maakt komend weekeinde zijn eerste openbare verschijning tijdens het Goodwood Festival of Speed (27-29 juni). Deze Range Rover Sport SVR wordt het eerste model dat de nieuwe SVR-titel draagt; een naam die in de toekomst voor alle high-performance varianten zal worden gebruikt.

Een gecamoufleerd prototype van de 550 pk sterke Range Rover Sport SVR neemt even vrijaf van zijn drukke ontwikkelingsprogramma om bezoekers aan het Goodwood Festival of Speed een voorproefje te geven van design en sound van Land Rover’s meest dynamische model ooit. De SVR zal in de ‘First Glance’-categorie een aantal runs doen op het befaamde Goodwood Hill-parcours.

De Range Rover Sport is op dit moment in de laatste ontwikkelingsfase, voorafgaand aan zijn verkoopintroductie in 2015. Details van de 550 pk sterke krachtbron van het model worden nog niet vrijgegeven, maar het publiek kan rekenen op een soundtrack die minstens even opwindend is als zijn indrukwekkende prestaties. De voorlopige prestatiecijfers voor de SVR maken nu al duidelijk dat de grenzen voor de Range Rover Sport als de snelste, meest wend- en handelbare, en alertst reagerende Land Rover aanzienlijk naar boven zijn verlegd, zodat het model met recht de snelste productie Land Rover ooit is.

De Range Rover Sport SVR is gecreëerd door het team van Jaguar Land Rover’s Special Vehicle Operations en voldoet – net als alle andere toekomstige SVR-modellen – aan de allerzwaarste prestatiecriteria om de SVR-badge te kunnen dragen. SVR-modellen zullen op de normale wijze via de Land Rover dealers worden verkocht.

De Range Rover Sport SVR is een toonaangevend voorbeeld van de integratie van design, ontwikkeling en technologie – en van de robuustheid en aandacht voor detail – die kenmerken zijn van het moderne Land Rover.