BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER SPONSOR VAN HISWA TE WATER 2015

Discovery Sport

8 juli 2015

De internationale activiteiten van Land Rover op watersportgebied krijgen met de sponsoring van de HISWA te water 2015 nu ook een nationaal tintje. Land Rover is al sinds 1988 betrokken bij de zeilsport en de verschillende modellen lenen zich uitstekend als veilige en sterke trekauto.

“Met de samenwerking met de HISWA te water, een van de populairste watersporttentoonstellingen in Nederland, krijgt de betrokkenheid van Land Rover bij de zeil- en watersport in Nederland opnieuw een duidelijker gezicht”, verklaart Valentijn Braam, Marketing Communicatie Manager Land Rover.

Internationaal is Land Rover al sinds 1988 betrokken bij de zeilsport, met op dit moment twee grote internationale activiteiten. Allereerst is dat de samenwerking met Ben Ainslie Racing (BAR) om onder de naam Team Land Rover BAR als uitdager deel te nemen aan de 35e America’s Cup in 2017. Daarnaast ondersteunt het merk wereldwijd de Extreme Sailing Series (ESS). Overigens is de Britse profzeilster Hannah White actief als Land Rover Ambassador en steunt het merk onder meer haar poging om het Dames Wereldsnelheidsrecord Zeilen te breken.

Met hun hoge trekgewicht en speciale, op rijden met een trailer afgestemde (veiligheids)technologie zijn Land Rovers bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld boottrailers te trekken. “De zeilsport vergt vaak uitzonderlijk veel van mensen onder extreme omstandigheden. Wij maken bijzondere auto’s die onder alle omstandigheden goed presteren. Zo brengen wij overal ter wereld boten op de juiste plek”, vertelt Corina Kastelein, 3D Experience Manager, Jaguar Land Rover Nederland.

Op de HISWA te water 2015 presenteert Land Rover vijf modellen, waaronder de zojuist op de Nederlandse markt geïntroduceerde Discovery Sport. Dit nieuwe model heeft niet alleen een trekgewicht dat afhankelijk van de uitvoering varieert tussen 1.500 en 2.500 kg, maar biedt bijvoorbeeld ook de in dit segment unieke optie van een 5+2-zits interieur. Verder kan op de meeste uitvoeringen de achterbank worden versteld voor meer beenruimte achterin of juist meer bagageruimte; handig om alle zeilspullen mee te kunnen nemen. De Range Rover Evoque onderscheidt zich niet alleen door een fraai design, maar ook door een trekgewicht van 1.500 tot 2.000 kg. Met nieuwe dieselmotoren is het model opnieuw zuiniger en schoner geworden, waardoor de eD4 Coupé er nu ook met een lagere 20% bijtelling is. Met een trekgewicht van 3.500 kg* en hun grote bagageruimtes zijn de Land Rover Discovery, Range Rover Sport en Range Rover absolute alleskunners, die niet terugschrikken voor het trekken van een grotere boot.

Alle genoemde modellen bieden daarnaast toonaangevende technologie die het trekken van een trailer gemakkelijker, comfortabeler en veiliger maakt. Zo is de Tow Hitch Assist een aankoppel-assistent, die het via camera en touchscreen mogelijk maakt om de trekhaak precies onder de koppeling van de trailer te manoeuvreren. De functie Tow Assist maakt achteruitrijden met een trailer gemakkelijker, door op het touchscreen met behulp van hulplijnen de verwachte baan van auto en trailer te tonen. Daarbij kunnen belangrijke maten van de trailer worden geprogrammeerd voor een nauwkeurig advies. Tot slot wordt de stabiliteit van trekauto en trailer bewaakt door Trailer Stability Assist, die bij pendelen of een andere instabiele situatie gericht individuele wielen van de auto afremt om de combinatie weer onder controle te brengen.

De HISWA te water 2015 vindt plaats van 1 tot en met 6 september in de Amsterdam Marina.


* 3.000 kg voor Range Rover Hybrid, Range Rover Sport Hybrid en Range Rover Sport SVR.