JAGUAR LAND ROVER MELDT 22% VERKOOPSTIJGING VOOR TWEEDE KWARTAAL 2014

11 AUGUSTUS 2014 

  • Sterke kwartaalresultaten 
  • Verkopen bedroegen 115.596 auto’s – een stijging van 22% 
  • Kwartaalomzet 5,353 miljard pond - Winst voor belastingen 924 miljoen pond 
  • Wereldwijd blijvend sterke vraag naar Jaguar Land Rover producten 

De Jaguar Land Rover verkopen in het tweede kwartaal 2014 namen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toe met 22% tot 115.596 auto’s Dit is het resultaat van de sterke wereldwijde vraag naar het programma nieuwe en jonge modellen van Jaguar en Land Rover. Vooral de Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque en Jaguar F-TYPE presteren uitstekend.

Dit sterke verkoopvolume heeft zich vertaald in een kwartaalomzet van 5,353 miljard pond. Daarmee nam de winst voor belastingen toe tot 924 miljoen pond. Dit is enerzijds te danken aan de gestegen verkopen en bijbehorende omzetgroei, maar ook aan een sterke productmix en aanwezigheid in economisch sterke markten.range_rover_skyline_article

Naar aanleiding van de resultaten verklaarde Dr. Ralf Speth, Jaguar Land Rover Chief Executive Officer: “Deze financiële prestatie is het resultaat van Jaguar Land Rover’s sterke en bekroonde modellenprogramma. Wij hebben als doelstelling om klanten te inspireren met exceptionele, premium auto’s en met de hoogste standaards voor kwaliteit, technologie en klantenservice. Wij willen onze klanten een beleving bieden waarvan ze met hart en ziel kunnen genieten, hun leven lang.”

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.