LAND ROVER DISCOVERY SPORT VEILIGSTE IN ZIJN KLASSE

9 JANUARI 2015 

  • Discovery Sport uitgeroepen tot veiligste SUV in zijn klasse 
  • Maximaal haalbare vijf sterren in toonaangevende EuroNCAP crashtest 
  • 93% score op gebied van inzittendenbescherming 

Met een maximale score van vijf sterren heeft EuroNCAP de Land Rover Discovery Sport uitgeroepen tot de veiligste SUV in zijn klasse. Door aangescherpte eisen lag de nadruk in 2014 op actieve veiligheidssystemen; een gebied waarop de Discovery Sport de concurrentie ruim achter zich wist te laten.

Een belangrijk verschil ten opzichte van voorgaande jaren is de extra aandacht voor Safety Assist-systemen en het verplicht stellen van autonomous emergency braking (AEB). Deze veiligheidsystemen leveren een actieve bijdrage aan de veiligheid van inzittenden en andere verkeersdeelnemers door de omgeving rond de auto te scannen en in te grijpen in geval van een naderend ongeval. Een totaal van 82 procent van het aantal beschikbare punten op het gebied van actieve veiligheid heeft bijgedragen aan de hoogste notering voor de Discovery Sport. 

Op het gebied van inzittendenbescherming scoorde de volledig nieuwe Discovery Sport eveneens een winnend aantal punten. Maar liefst 93 procent van de totaal beschikbare 36 punten werden toegekend, waarbij het volledig stabiel blijven van het passagierscompartiment door EuroNCAP expliciet genoemd werd. Ook de indrukwekkende prestaties bij hoge snelheden van het standaard geleverde AEB was een speciale vermelding van het Europese crashtestorgaan waard.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.