BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER ONDERSTEUNT ‘DEFENDER CHALLENGE BY BOWLER’

31 OKTOBER 2013

Met de door Land Rover ondersteunde ‘Defender Challenge by Bowler’ is de rallywereld vanaf volgend jaar een kampioenschap rijker. Deze ‘one model’-rallyserie is opgezet door Bowler en is bedoeld om als kweekvijver te dienen voor de Dakar Rally en andere internationale rally-raid competities.

De Defender Challenge is een logische uitbreiding van de strategische samenwerking tussen Land Rover en Bowler die in 2012 van start ging. In deze nieuwe, Britse competitie zullen voor rallysport geprepareerde Land Rover Defenders tegen elkaar uitkomen in een zeven ronden tellend merkenkampioenschap. De serie wordt gereden onder toezicht van de MSA (Motor Sports Association) en elke Defender Challenge-auto zal ook voldoen aan de eisen van de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), zodat rijders ook aan internationale rally’s kunnen deelnemen.

De Defender Challenge biedt zowel ervaren coureurs als deelnemers zonder eerdere race-ervaring een platform om de ervaring op te doen die nodig is om aan grote, internationale rally-raid evenementen te kunnen deelnemen.De Defender Challenge-auto is een gemodificeerde Land Rover Defender 90 Hard Top, waarbij de standaard 2,2-liter dieselmotor door Bowler Motorsport is opgevoerd tot 125 kW/170 pk. Daarbij blijft de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak behouden. Andere unieke kenmerken van de Defender Challenge-auto’s zijn onder meer Kuhmo-banden, een MSA-goedgekeurde rolkooi, brandblussysteem, racestoelen met zespuntsgordels, intercomsysteem en unieke Defender Challenge bestickering. Om de nieuwe rallyserie betaalbaar te houden, blijven alle auto’s gehomologeerd voor gebruik op de openbare weg.

Defender Challenge auto’s zijn uitsluitend verkrijgbaar via Bowler Motorsport en hebben een vanafprijs van £ 50.000 (excl. BTW/BPM). De kosten voor deelname aan de Defender Challenge bedragen tussen de £ 10.000 en £ 14.000.

Defender Challenge