BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER PRESENTEERT WERELDPRIMEUR VAN INVISIBLE CAR TECHNOLOGY

09 APRIL 2014

  • Land Rover onthult ‘s werelds eerste Transparent Bonnet-concept
  • Nieuw niveau van inzicht voor de bestuurder met augmented reality-beeld van het terrein schuin naar voren, waarbij de neus van de auto virtueel doorzichtig wordt vanuit het interieur
  • Technologie biedt volledig zicht op wat zich voor en onder de auto bevindt, met absolute zekerheid over anders verborgen obstakels
  • Transparent Bonnet is onderdeel van een uitgebreid programma nieuwe concepttechnologieën die in Land Rover’s Discovery Vision Concept op de New York Internationale Motor Show worden gepresenteerd

Met baanbrekende, conceptueel volledig nieuwe technologie in ontwikkeling, geeft Land Rover bestuurders een digitaal beeld van het terrein voor en onder de auto door de neus van de auto virtueel onzichtbaar te maken.

-

Camera’s in de grille van de auto sturen beelden naar het Head-Up Display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien. Dankzij deze baanbrekende technologie krijgt de bestuurder een nog beter visueel inzicht in de omstandigheden. De technologie, die door de bedenkers ‘Transparent Bonnet’ is genoemd, toont hoe geavanceerde technologie Land Rover’s reeds ongeëvenaarde capaciteiten op een nog hoger niveau kan brengen.

De technologie stelt de bestuurder in staat om bij het beklimmen van steile hellingen of het manoeuvreren in krappe ruimtes een augmented reality-beeld te zien van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen.

Dr. Wolfgang Epple, Director of Research and Technology, Jaguar Land Rover, verklaart: “Wij geloven dat de volgende 25 jaar de meest opwindende en dynamische periode wordt die de auto-industrie ooit heeft meegemaakt. Er zal enorme vooruitgang worden geboekt op het gebied van ecologische innovatie, veiligheid en capaciteiten.”

“Naarmate onze modellen steeds capabeler worden en steeds meer autonomie bij offroad-rijden gaan bieden, zullen wij zorgen dat de bestuurder het zelfvertrouwen heeft om de auto over elk terrein te laten rijden. Wij ontwikkelen nieuwe technologieën, zoals Transparent Bonnet, om bestuurders een augmented reality-beeld te geven van de werkelijke situatie, om hen te helpen bij het overwinnen van zowel de zwaarste offroad-omstandigheden als de krappe ruimte in moderne parkeergarages.”

De Discovery Vision Concept is een design & technology-drager, die een beeld geeft van de activiteiten van Jaguar Land Rover’s Advanced Reserach Division. De auto zal op 16 april 2014 op de New York International Auto Show worden onthuld. Het concept toont Land Rover’s designvisie voor een toekomstige familie van premium SUV’s, die worden gebaseerd op Land Rover’s kernwaarden van emotive design, ongeëvenaarde capaciteiten en ultieme veelzijdigheid. Van stad naar woestijnduinen en van snelweg naar Afrikaanse binnenlanden, maakt Land Rover’s nieuwe, bestuurderondersteunende technologie veiliger, intelligenter en nog aangenamer rijden mogelijk in de SUV’s van morgen.

Volg de gebeurtenissen die zich de komende twee weken op de Facebook- en Twitter-pagina’s van Land Rover zullen ontvouwen en gebruik de volgende hashtag om mee te praten: #ReadyToDiscover.

Facebook: www.facebook.com/LandRoverNederland
Twitter: www.twitter.com/LandRoverNLD
Youtube: www.youtube.com/landrovernederland / http://youtu.be/FFZe9nHQ34E