LAND ROVER GEEFT VIER VRIENDEN HET BESTE VALENTIJNSCADEAU OOIT

Dit jaar laat Land Rover zien wat Valentijnsdag écht kan betekenen en verandert een immens geliefde én versleten Land Rover in het ultieme Valentijnscadeau.


Vier studievrienden uit Nieuw-Zeeland boden na 15 jaar avontuur hun gebutste en versleten Land Rover Series I uit 1957, met de naam 'The Landy', aan op een veilingsite. De advertentie vertelde het verhaal van hun vele avonturen en hun verdriet om afscheid te moeten nemen van hun geliefde Land Rover.


Terwijl Will Radford, Jeremy Wells, Anthony Dawson en James Shatwell dachten dat zij een hoofdstuk afsloten met de verkoop, kwam het lot tussenbeide toen het team van Land Rover New Zealand de advertentie zag. In samenwerking met Will's vrouw Claire bedachten ze een geheim plan om 'The Landy' een totale mechanische restauratie te geven.


En nu, op Valentijnsdag, zijn de vier vrienden herenigd met hun Series I, dankzij Land Rover New Zealand.

Toen wij deze advertentie zagen op de TradeMe website, werden wij direct enthousiast over het verhaal achter deze klassieke Land Rover.

James McKee Land Rover New Zealand Marketing Manager

"Een hartverwarmend verhaal was onderdeel van de auto-advertentie, met een beschrijving van de vele reizen en verhalen waarin deze Land Rover een rol had gespeeld, en hoeveel deze auto betekende voor de vier vrienden. Wij besloten dat dit een fantastische kans was om hen te helpen blijven genieten van deze klassieker. Daarom kochten wij de auto en restaureerden hem tot hij weer in nieuwstaat was. Wij vervingen de kapotte onderdelen door originele Land Rover delen, maar lieten een aantal butsen, deuken en zelfs de bumperstickers zitten die de auto zijn charme gaven. Nu kunnen ze opnieuw vele jaren genieten van de Land Rover."


Na de restauratie maakte 'The Landy' in sneltreinvaart een reis over het Nieuw-Zeelandse South Island, om enkele van de originele avonturen na te spelen die Will Radford had beschreven in zijn advertentie op TradeMe. Daarna ging het snel terug naar Auckland, zodat de vrouw van Will de auto in de schuur kon verstoppen, precies op tijd om de vier nietsvermoedende vrienden te verrassen met hun ultieme Valentijnscadeau.


Dit Valentijnsdag-project is onderdeel van een historisch jaar voor Land Rover, waarin wij het laatste productiejaar in Solihull vieren van de huidige Land Rover Defender, de directe nazaat van de originele Land Rover Series I.

Dit is een uniek verhaal. Avonturen zijn onlosmakelijk verbonden met het merk Land Rover. Dus een actie om een Land Rover Series I nieuw leven in te blazen, zodat vier enthousiaste vrienden ermee op avontuur konden blijven gaan, was een idee dat we gewoon moesten uitvoeren.

Robin Colgan Land Rover Global Brand Director

Bekijk zaterdag 14 februari, vanaf 12:00 uur de video op onze Facebook-pagina:
http://www.facebook.com/LandRoverNederland

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.