BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER VIERT 60E VERJAARDAG VAN SAMENWERKING MET RODE KRUIS

03 JULI 2014

  • Relatie tussen Land Rover en Rode Kruis gaat terug tot 1954. Land Rover steunt het Internationale Rode Kruis over de hele wereld 
  • Land Rover’s samenwerking met het Internationale Rode Kruis is onderdeel van ons Global Corporate Social Responsibility-programma 
  • All-terrain-capaciteiten van Land Rover modellen stellen het Rode Kruis in staat om hulp te bieden in kwetsbare, afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden

Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat in 1954 de samenwerking tussen Land Rover en het Rode Kruis van start ging met de levering van een Land Rover Series 1 voor gebruik als mobiele apotheek in Dubai. Deze relatie werd in 2007 verder versterkt, als onderdeel van Land Rover’s G4 Challenge. Sindsdien is de wereldwijde ondersteuning verder uitgebouwd; onder meer via het doneren en uitlenen van 120 auto’s met behulp waarvan het Rode Kruis hulp kan bieden aan meer dan 900.000 mensen.


LR_Red_Cross_60_Anniversary_260

Naast de viering van de 60-jarige samenwerking met Land Rover, viert het Internationale Rode Kruis dit jaar ook haar 150e verjaardag. De viering bestond onder meer uit een door Land Rover gesteunde Royal Garden Party op Buckingham Palace.

In 2008 vierde Land Rover zijn 60e verjaardag door 60 auto’s te doneren aan het Rode Kruis. Deze werden over de hele wereld ingezet voor het bieden van noodhulp en andere ondersteuning. In 2010 ging Land Rover een wereldwijde samenwerking aan met het Internationale Rode Kruis onder de naam ‘Reaching Vulnerable People Around the World, voor hulp in onder meer Sierra Leone, Pakistan en Brazilië. Met een 50 dagen durende en 13.000 kilometer lange ‘Journey of Discovery’-expeditie van Solihull naar Beijing bracht Land Rover in 2012 meer dan 1 miljoen pond bij elkaar voor een drinkwater- en sanitatieproject van het Rode Kruis in Oeganda. Geld waarmee onder meer zeven nieuwe bronnen zijn bekostigd. Hulp die direct ten goede komt aan meer dan 45.000 mensen en waarvan nog eens 66.000 mensen indirect profiteren.

“Land Rover is trots op de lange samenwerking met het Rode Kruis”, vertelt Mark Cameron, Jaguar Land Rover Global Brand Experience Director. “Eerder dit jaar hebben wij onze ondersteuning van dit fantastische werk met nog eens vijf jaar verlengd. Deze samenwerking is onderdeel van Jaguar Land Rover’s nieuwe Global Corporate Social Responsibility-programma, dat zich ten doel heeft gesteld om tot 2020 over de hele wereld kansen te creëren en hulp te bieden aan 12 miljoen mensen.”

Olaug Bergseth, Strategic Partnerships Manager, Internationale Rode Kruis: “Reaching Vulnerable People Around the World is een unieke samenwerking. Wij zijn er trots op zo’n effectieve en langdurige samenwerking te hebben met een van de meest iconische automerken ter wereld. Wij kijken er dan ook naar uit om dit initiatief verder te ontwikkelen, zodat wij wereldwijd nog meer gemeenschappen kunnen bereiken voor langdurige ondersteuning en voor noodhulp bij rampen en calamiteiten.”

3FM Serious Request

In Nederland is Land Rover een vaste partner van het Rode Kruis en 3FM Serious Request. Elk jaar steunt het merk de organisatie met het ter beschikking stellen van een tiental Land Rovers, waarmee DJ’s en medewerkers tijdens de actieperiode door het hele land projecten en initiatieven om geld in te zamelen kunnen bezoeken. Daarnaast steunt Land Rover Nederland 3FM Serious Request met een financiële bijdrage.