BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER VIERT 65 JAAR TECHNOLOGIE EN INNOVATIE

30 APRIL 2013

  • Op 30 april 2013 bestaat het merk Land Rover 65 jaar
  • Wereldpremière van de Defender LXV Special Edition
  • ‘HUE’ verjaardagstaart ingevlogen door Lynx helikopter van het Royal Navy demonstratieteam
  • Verjaardagsevenement staat in het teken van 65 jaar Land Rover innovatie
  • Circa 150 heritage-modellen aanwezig bij verjaardagsevenement op Packington Estate, het originele testterrein van Land Rover

Land Rover viert 65 jaar van technologie en innovatie met een verjaardagsevenement op Packington Estate, vlakbij Solihull, de geboortegrond van het merk. Een ‘HUE’ verjaardagstaart zal speciaal worden ingevlogen in een Lynx helikopter door een lid van de ‘Black Cats’, het demonstratieteam van de Royal Navy, bekend om zeer dynamische vliegdemonstraties.

De wens om een auto te creëren die berekend is op elk terrein staat al sinds het allereerste begin, toen Maurice Wilks de eerste schetsen maakte op het strand van Anglesey, centraal bij het merk Land Rover. Dit principe heeft Land Rover wereldwijd beroemd gemaakt sinds de productiestart in 1948. ‘HUE 166’, de allereerste Series I Land Rover die liefkozend door iedereen ‘Huey’ wordt genoemd, krijgt een prominente plaats op het evenement.

65years

Deze viering is ook de perfecte gelegenheid voor het debuut van een Special Edition van de Defender, de LXV (65 in Romeinse cijfers). De Defender, sinds 1990 op de markt, is een verdere ontwikkeling van de originele Land Rover. Van deze iconische modelfamilie – Land Rover Series I, II, III en Defender – zijn wereldwijd inmiddels meer dan twee miljoen auto’s verkocht.

Het verjaardagsevenement op Packington Estate zal worden bijgewoond door circa 150 heritage Land Rovers. Packington Estate was Land Rover’s testterrein vanaf de originele prototypes in 1947 en 1948 tot en met de ontwikkelingswerkzaamheden aan de originele Range Rover eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Deze heritage-modellen vertegenwoordigen belangrijke mijlpalen in Land Rover’s 65-jarige historie, maar staan ook voor enkele 4x4-innovaties als antiblokkeer remsysteem (ABS), in hoogte verstelbare luchtvering, elektronische vierwiel tractieregeling (ETC), afdalingsremregeling (HDC), Terrain Response®, en Stop/Start-technologie.

De aanwezige heritage-modellen zullen Land Rover’s legendarische omvang van capaciteiten demonstreren, met onder meer ploegen, gebruik door nooddiensten, militaire en expeditie-voertuigen, koninklijke auto’s en concept cars – allemaal modellen die Land Rover’s faam als de meest veelzijdige auto ter wereld waarmaken. Deze zullen aanwezig zijn naast het huidige modellenprogramma van het merk – Defender, Discovery 4, Freelander 2, Range Rover, Range Rover Sport en Range Rover Evoque. Ook de nieuwste technologische innovaties in de vorm van de nieuwe elektrische Defender onderzoeksmodellen en ’s werelds eerste 9-traps automatische transmissie voor een personenauto zullen acte de présence geven.

John Edwards, Land Rover’s Global Brand Director verklaart: “Land Rover viert met trots haar 65-jarig bestaan. Het is in feite een dubbel feest, omdat Land Rover in maart van dit jaar zowel de allerbeste maand als het allerbeste kwartaal in de historie van het merk heeft geregistreerd.”

“Sinds 1948, toen het merk op 30 april op de autotentoonstelling van Amsterdam zijn wereldpremière beleefde, heeft bij het ontwerp en de ontwikkeling van alle onderdelen in onze auto’s doelmatigheid altijd voorop gestaan. Tot op de dag van vandaag bouwt Land Rover de meest capabele all-purpose auto’s ter wereld. Een mix van raffinement, prestaties en ongeëvenaarde all-terrain capaciteiten maken alle Land Rover modellen karakteristiek en uniek. Ze zijn geschikt voor de meest uitdagende omstandigheden, de meest onherbergzame gebieden en het allerzwaarste terrein op aarde.”

John Edwards vervolgt: “De nieuwe Range Rover Sport en Range Rover zijn het resultaat van een ongeëvenaarde investering in technologie, ontwikkeling en productiefaciliteiten, zodat wij de eerste SUV’s ter wereld met een lichtgewicht, aluminium carrosseriestructuur kunnen produceren. Investeren in innovatie is altijd al de rode draad geweest in de historie van Land Rover en wij zullen doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve technologieën en duurzame oplossingen voor de toekomst. Daarbij zullen wij de toonaangevende en legendarische omvang van capaciteiten blijven behouden die ten grondslag ligt aan de historie van Land Rover.”