BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER VRAAGT OP WERELD MALARIA DAG EXTRA AANDACHT VOOR DRIVE AGAINST MALARIA

25 APRIL 2014 

Als partner van Drive Against Malaria vraagt Land Rover op Wereld Malaria Dag 2014 extra aandacht voor de strijd tegen deze hardnekkige ziekte. Want hoewel er wereldwijd al veel is bereikt, blijven er nog steeds grote gebieden waar de strijd nog lang niet is gestreden.

Malaria 1lr_news

Speciaal voor Wereld Malaria Dag 2014 zijn Julia Samuël en David Robertson van Drive Against Malaria (DAM) teruggekeerd uit Afrika om in Nederland en België extra aandacht te vragen voor de bestrijding van deze ziekte. Als jarenlange partner van Drive Against Malaria wil Land Rover Julia en David graag helpen door hun fantastische werk nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Drive Against Malaria richt zich bij hun werk vooral op afgelegen en geïsoleerde gebieden, die onbereikbaar zijn voor grootschalige projecten. Mede dankzij hun Land Rovers kan DAM deze gebieden bereiken en daar hulp bieden. Land Rover biedt onder meer steun door het onderhoud van de auto’s te verzorgen en via een jaarlijkse gift van € 50.000 die gezamenlijk wordt bijeengebracht door de Nederlandse importeur en dealerorganisatie.

Maar Land Rover steunt Drive Against Malaria niet alleen omdat de organisatie in Afrika met een Defender en Discovery rijdt. “Wat Land Rover vooral bewondert, is de enorme inzet van initiatiefnemers David Robertson en Julia Samuël”, vertelt Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux. “Zij delen zelf in Afrika netten en medicijnen uit, geven voorlichting, trainen lokale vrijwilligers en zetten hulpposten op. Verder werkt de organisatie met ‘zero’ overhead. Géén duur kantoor, géén duur betaalde medewerkers. Zo kan bijna honderd procent van alle giften worden omgezet in directe hulp waar deze het hardste nodig is: in de geïsoleerde gebieden in Afrika.” 

Julia Samuël: “Malaria vormt nog steeds een tijdbom in Afrika’s armste en inheemse landen, zoals de Centraal Afrikaanse Republiek. Er is een chronisch tekort aan internationale steun voor malariabestrijding in dat land. Vooral in moeilijk bereikbare gebieden. Wij vervullen een vitale rol voor het overleven van de armste bevolkingsgroepen. Hierbij zijn wij volledig afhankelijk van giften.” 

Op Wereld Malaria Dag wil Land Rover dan ook iedereen oproepen om het werk van Drive Against Malaria te steunen. Op www.driveagainstmalaria.nl valt te lezen hoe dat kan. 

Help ook mee om malaria de wereld uit te helpen en steun het werk van Drive Against Malaria. Meer informatie is te vinden op: www.driveagainstmalaria.nl, waarbij het ook mogelijk is om direct donaties te doen.