BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

MEERVOUDIG BEKROONDE RANGE ROVER EVOQUE IS LEIDER OP GEBIED VAN AUTOTECHNOLOGIE

01 JULI 2014 

  • Range Rover Evoque wint lezersprijs voor autotechnologie 
  • Met titels als ‘SUV of the Year’ en ‘Best Premium SUV’ stijgt aantal prijzen tot boven de 160 
  • Evoque-rijders profiteren van Land Rover’s nieuwste, op bestuurder en inzittenden gerichte technologieën en veiligheidsaspecten

RR_EVQ_14MY_blindspot_300614_02

De Range Rover Evoque heeft opnieuw drie titels in de wacht gesleept, waarmee het totaal aantal onderscheidingen in de afgelopen drie jaar is opgelopen tot 161. 

De Range Rover Evoque, die stelselmatig wordt bekroond door journalisten, critici en eigenaars, dankt zijn jongste successen aan de lezers van wereldwijd belangrijke tijdschriften. In een recent onderzoek scoorde de Evoque een indrukwekkend resultaat van 94% op het gebied van tevredenheid over audio-/entertainmentsystemen en andere technologie in de auto, zoals telefoonintegratie en gebruiksvriendelijkheid van de boordcomputer. 

Murray Dietsch, Director of Land Rover Programmes, is blij met de prijzen: “Deze resultaten bevestigen het succes van onze inspanningen om een unieke premium SUV te bouwen die kopers absoluut begeerlijk vinden. Land Rover heeft de standaard voor autotechnologie naar een topniveau getild.”

De Range Rover Evoque biedt een uitgebreid programma bestuurderondersteunende technologieën en veiligheidsaspecten, waarvan enkele puur op offroad-capaciteiten zijn gericht. Zo evalueert het 4x4i-systeem continu de voertuigdynamiek en informeert het de bestuurder via het touchscreen. Daarnaast biedt het offroad-navigatiesysteem uitgebreide assistentie bij rijden door ongebaand terrein. 

Land Rover’s Wade Sensing™ geeft de bestuurder extra informatie bij rijden door water. Animaties op het touchscreen en geluidssignalen waarschuwen de bestuurder onder meer voor stijgend water. De maximum doorwaaddiepte van de Evoque is 500 mm.

Het Surround Camera System verbetert het overzicht van de bestuurder via onopvallend in de carrosserie geïntegreerde camera’s, die een nagenoeg 360° beeld van het gebied rondom de auto tonen op het touchscreen. De Blind Spot Monitor waarschuwt de bestuurder voor andere verkeersdeelnemers in de dode hoeken van de auto en de Closing Vehicle Sensing ontdekt snel van achteren naderende voertuigen. Achteruitrijden, bijvoorbeeld uit een parkeervak, wordt veiliger met de Reverse Traffic Detection die van weerszijden naderende auto’s ‘ziet’.

De ECO-Drive-functie maakt het de bestuurder gemakkelijker om zuiniger en schoner te rijden, door continu informatie en feedback te geven via het 8” touchscreen, inclusief actueel brandstofverbruik, historische gegevens, vergelijkingen en tips over zuiniger rijden.

Sinds zijn introductie in 2011 heeft de Range Rover Evoque al 161 internationale prijzen gewonnen voor zijn combinatie van baanbrekend design, prachtig afgewerkte interieur, hoge kwaliteit, autotechnologie en offroad-capaciteiten. Met zijn programma krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren, de nieuwe Active Driveline voor een nog wendbaarder rijgedrag, en een efficiënte en snel reagerende negentraps automatische transmissie, is de Range Rover Evoque inmiddels al bij meer dan 310.000 kopers in de smaak gevallen. Daarmee is dit model de snelst verkopende Land Rover ooit.