JAGUAR LAND ROVER START BOUW NATIONAL AUTOMOTIVE INNOVATION CENTER

17 maart 2015


  • Hightech denktank en ontwikkelingscentrum gericht op mobiliteit van de toekomst
  • Innovatie op zijn sterkst: ideeën worden snel getoetst, ontwikkeld en uitgevoerd
  • Educatieve inspiratie: ook ruimte voor schoolkinderen en technische stages

Jaguar Land Rover is bij de universiteit van Warwick gestart met de bouw van het National Automotive Innovation Centre. In dit hightech innovatiecentrum werkt het Jaguar Land Rover Tata Motors European Technical Centre samen met de Warwick Manufacturing Group en de Higher Education Funding Council van de Britse overheid. Met het NAIC is een investering van ruim € 200 miljoen gemoeid. De opening wordt in het voorjaar van 2017 verwacht.

Het NAIC krijgt een oppervlakte van 33.000 m2. De focus ligt op technologie en innovatie en daarbij vervult het een belangrijke educatieve functie. Voor Jaguar fungeert het NAIC als ‘hub’ voor de afdeling Advanced Research. Het NAIC kan een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het hele proces van design, visualisatie en prototypebouw is hier mogelijk. Er zijn speciale laboratoria, ruimtes voor virtuele ontwikkeling en het NAIC beschikt over hoogwaardige testapparatuur voor aandrijflijnen. Uiteraard is er ook ruimte voor gespecialiseerde workshops.


Mobiliteit van de toekomst

Het NAIC is ook een denktank voor nieuwe mobiliteit. Door de hoogwaardige faciliteiten kunnen nieuwe ideeën direct getoetst en verder ontwikkeld én uitgevoerd worden. Zo vervult het NAIC een voortrekkersrol bij de invulling van persoonlijke mobiliteit van de toekomst. Slimmere, veiligere, zuinigere en optimaal verbonden auto’s zijn daarbij de speerpunten. Met al zijn faciliteiten en hightech uitstraling heeft het NAIC ook een belangrijke inspirerende functie voor de complete Britse auto-industrie.

Inspiratie voor technici in de dop

Het NAIC wordt ook opengesteld voor schoolkinderen en voor stages. Beide kunnen jongeren inspireren tot het volgen van een technische carrière. Op deze manier wil het NAIC ook bijdragen aan het creëren van een ‘reservoir’ van technici. Ook met de opzet van een ‘eigen kweek’ wil Jaguar Land Rover zijn toonaangevende rol op het gebied van innovatie de komende jaren vasthouden.


Extra ontwikkelingscapaciteit

Het opzetten van het NAIC betekent voor Jaguar Land Rover een nieuwe stap in de uitbreiding van de capaciteit op het gebied van Research & Development. Bij de opening van het NAIC in het voorjaar van 2017 zullen er 1.000 hooggekwalificeerde technici werkzaam zijn. Zij richten zich dan onder meer op elektrificatie van voertuigen, slimme en verbonden auto’s en de Human Machine Interface. Op dit moment beschikt Jaguar Land Rover over ontwikkelingscentra in Gaydon en Whitley. Het concern heeft momenteel meer dan 8.000 ingenieurs en ontwerpers in dienst. Er wordt meer dan ooit geïnvesteerd in nieuwe technologieën, processen en faciliteiten. In het fiscale jaar 2015/2016 wordt er meer dan 5 miljard euro geïnvesteerd in productontwikkeling.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.