BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

NIEUWE RANGE ROVER LONG WHEELBASE BIEDT EXTRA UITSTRALING EN EXCLUSIVITEIT

28 OKTOBER 2013

  • Long Wheelbase-uitvoering maakt Range Rover nog aantrekkelijker
  • Het ultieme SUV-alternatief voor sedanmodellen met lange wielbasis
  • Eerste Range Rover Long Wheelbase in 20 jaar
  • Wereldpremière op Auto Shows van Los Angeles en Guangzhou
  • Eerste auto’s komen in maart 2014 op de Nederlandse wegen
  • Meer dan 840.000 Range Rovers verkocht sinds introductie in 1970

Land Rover vergroot de uitstraling en aantrekkingskracht van haar SUV-modellenprogramma nog verder met de introductie van de nieuwe Range Rover Long Wheelbase. Als eerste Range Rover met lange wielbasis in 20 jaar, speelt de nieuwe uitvoering in op de vraag van een toenemend aantal klanten dat op zoek is naar de ultieme SUV. Daarnaast biedt de nieuwe uitvoering een exclusief alternatief voor de traditionele long wheelbase-sedanmodellen.

Dankzij doordacht design is de beenruimte voor de achterpassagiers toegenomen met 186 mm. Op uitvoeringen met Executive Class Seating kunnen de rugleuningen achterin worden versteld over een grotere hoek van 17 graden, waarbij de andere elementen van deze uitvoering voor extra comfort en ruimte zorgen. “Met de toevoeging van de Range Rover Long Wheelbase aan ons programma luxueuze SUV’s kunnen klanten nu kiezen voor een uitvoering met superieure niveaus van interieurruimte en comfort, waarmee wij kunnen concurreren in een marktsegment dat tot nu toe werd gedomineerd door sedanmodellen met lange wielbasis”, verklaart Phil Popham, Group Marketing Director, Jaguar Land Rover.

Evenals de andere Land Rover modellen straalt de Range Rover Long Wheelbase de ongeëvenaarde omvang van capaciteiten en prestaties uit die kenmerkend is voor het merk. De eerste auto’s zullen vanaf maart 2014 aan klanten worden afgeleverd.

Range Rover LWB

Long Wheelbase maakt Range Rover nog aantrekkelijker
Land Rover maakt het modellenprogramma van de Range Rover nog aantrekkelijker met de introductie van een Range Rover met lange wielbasis op de LA Auto Show en de Guangzhou Auto Show op respectievelijk 20 en 21 november a.s.

De Range Rover Long Wheelbase biedt 186 mm meer beenruimte achterin, die is bereikt door de carrosserie voor de achterwielen te verlengen. Dankzij doordacht design en perfecte verdeling van proporties is het karakteristieke Range Rover silhouet behouden gebleven, inclusief het markante ‘zwevende dak’. Daarmee is deze nieuwe uitbreiding van het Land Rover modellenprogramma direct herkenbaar.

De Range Rover Long Wheelbase is evenals de uitvoering met standaard wielbasis beschikbaar met een driezits achterbank of met Executive Class Seating, die twee individuele zitplaatsen achterin biedt. De rugleuningen hiervan zijn verstelbaar over 17 graden, acht graden meer dan de verstelhoek op auto’s met standaard wielbasis.

De voorpassagiersstoel kan vanaf de achterbank naar voren worden geschoven (passenger seat away) voor nog meer ruimte en zitcomfort achterin. De exclusiviteit van de Long Wheelbase-uitvoering wordt nog benadrukt door de geïntegreerde rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak. Daarnaast zijn er extra opbergmogelijkheden in het interieur. Uitvoeringen van de Range Rover Long Wheelbase zijn voorzien van karakteristieke ‘L’-badges in de accentlijsten op de onderzijde van de portieren.

De Long Wheelbase zal worden aangeboden als Range Rover Vogue en als Range Rover Autobiography, met zowel de TDV6 en SDV8 dieselmotoren als de V8 Supercharged benzinemotor. Later in 2014 wordt de Long Wheelbase ook beschikbaar als Hybrid, in de uitvoeringen Range Rover Vogue SE en Range Rover Autobiography.

Met de Range Rover Long Wheelbase introduceert Land Rover de eerste Range Rover met lange wielbasis sinds de Range Rover LSE, die tussen 1992 en 1994 werd gebouwd.