BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

NIEUWE TECHNOLOGIE EN MEER KEUZEMOGELIJKHEDEN VOOR RANGE ROVER EN RANGE ROVER SPORT

04 SEPTEMBER 2013

  • Motorenprogramma voor Range Rover Sport uitgebreid met krachtige 250 kW/339 pk SDV8 dieselmotor
  • Twee nieuwe diesel-hybride modellen, beide met een gecombineerd verbruik van 6,4 l/100 km en CO2-emissie van 169 g/km
  • Nieuw Black Design Pack en nieuwe 22-inch lichtmetalen velgen voor Range Rover
  • Nieuwe bestuurderondersteunende systemen bieden een verder verbeterde rijbeleving
  • Achttraps ZF automatische transmissie voor alle motoruitvoeringen
  • Verkoopstart: september; aflevering eerste auto’s begin 2014

Land Rover kondigt voor het modeljaar 2014 verder verbeterde Range Rover en Range Rover Sport modellen aan. Deze onderscheiden zich door nieuwe technologieën en bieden kopers nog meer keuzemogelijkheden. De vernieuwde uitvoeringen zijn vanaf september te koop, waarbij de levering begin 2014 begint.

Enkele van de nieuwe bestuurderondersteunende systemen die beschikbaar komen zijn: Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning en Perpendicular Park-functie voor Park Assist.

Het huidige programma benzine- en dieselmotoren wordt uitgebreid met twee extra varianten: een krachtige 4,4-liter SDV8 dieselmotor voor de Range Rover Sport (reeds beschikbaar in de Range Rover) en de geavanceerde diesel-hybride aandrijving voor beide modellen. Deze laatste combineert een V6 diesel met een elektromotor voor een totaal vermogen van 250 kW/340 pk. Daarbij bedraagt voor beide modellen het gecombineerde verbruik 6,4 l/100 km en de CO2-emissie slechts 169 g/km.

“De uitbreiding van het Range Rover Sport programma met de krachtige SDV8 diesel en de introductie van nog meer bestuurderondersteunende technologieën in de Range Rover en Range Rover Sport, versterken hun positie nog verder. De twee meest begeerlijke SUV’s ter wereld zijn daarmee nog aantrekkelijker geworden”, verklaart John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

New Technology In Range Rover and Range Rover Sport

4.4 SDV8 dieselmotor
Voor de toepassing in de Range Rover Sport heeft de 4.4 SDV8 een aantal modificaties ondergaan, waaronder een gewijzigd inlaatsysteem met twin-intercoolers, een nieuwe carterpan, nieuwe gietaluminium motorsteunen (die een 10 kg gewichtsbesparing betekenen) en een op het model geoptimaliseerde motorafstemming. Met zijn vermogen van 250 kW/339 pk en het enorme koppel van 700 Nm levert deze turbodiesel compromisloze prestaties en rijeigenschappen onder alle denkbare omstandigheden.

De met een ZF 8HP70 achttraps automatische transmissie gecombineerde SDV8 geeft de Range Rover Sport een acceleratie van 0-100 km/h in 6,9 seconden en een topsnelheid van 225 km/h.

Het motorenprogramma voor de Range Rover en Range Rover Sport bestaat verder uit de volgende motoren: 5.0 V8 Supercharged benzinemotor met 375 kW/510 pk, 3.0 TDV6 dieselmotor met 190 kW/258 pk, 3.0 SDV6 dieselmotor met 215 kW/292 pk (alleen Range Rover Sport) en de recent geïntroduceerde diesel-hybride aandrijving.

Land Rover’s eerste hybridemodellen hebben dezelfde aandrijflijn met 3,0-liter SDV6 turbodiesel, ZF achttraps automatische transmissie en 35 kW elektromotor in plaats van de koppelomvormer. Het totale vermogen bedraagt 250 kW/340 pk met een toonaangevend koppel van 700 Nm. Daarmee accelereren beide modellen in minder dan zeven seconden van 0-100 km/h. De nieuwe uitvoeringen hebben beide een gecombineerd verbruik van 6,4 l/100 km en een CO2-emissie van 169 g/km.

Markant Black Design Pack voor Range Rover
Om Range Rover kopers nog meer personaliseringsmogelijkheden te bieden, is dit model nu ook beschikbaar met een nieuw Black Design Pack. Dit pack is leverbaar op de Vogue, Vogue SE (alleen Hybrid) en Autobiography en bestaat uit verschillende in Gloss Black uitgevoerde exterieurdetails, inclusief ‘RANGE ROVER’ woordmerk op motorkap en achterklep, grille, buitenspiegelkappen, portiergrepen, lamellen voorbumper, vent blades op voorportieren, wielmoeren, signature-lijst op achterklep en de keuze uit een nieuwe 21-inch lichtmetalen velg of een 22-inch lichtmetalen velg in nieuwe uitvoering.

Nieuwe bestuurderondersteunende technologieën
Parkeren wordt nog gemakkelijker, nu het bestaande Park Assist-systeem voor de Range Rover en Range Rover Sport voor het modeljaar 2014 wordt uitgebreid met de nieuwe functies Parking Exit (dat de bestuurder helpt om automatisch uit te parkeren uit parallel aan de rijbaan gelegen parkeerplekken), Perpendicular Park (dat de auto automatisch inparkeert in haaks op de rijbaan gelegen parkeerplekken) en 360 graden parkeerassistentie (dat tot een snelheid van 16 km/h potentieel gevaarlijke objecten langs de zijkanten van de auto volgt).

Daarnaast kunnen Range Rover en Range Rover Sport worden uitgerust met Lane Departure Warning. Via een voorwaartsgerichte camera voor de achteruitkijkspiegel wordt de positie van de auto tussen de rijbaanmarkeringen gevolgd en de bestuurder via een subtiel trillen van het stuurwiel gewaarschuwd wanneer hij, zonder de richtingaanwijzers te hebben geactiveerd, buiten de eigen rijstrook dreigt te raken. Dezelfde camera wordt gebruikt voor Traffic Sign Recognition. Dit systeem herkent verkeersborden zoals snelheidslimieten, inhaalverboden en verschillende andere waarschuwings- en informatieborden.

Intelligente technologieën
Naast de nieuwe functies en systemen zijn de Range Rover en Range Rover Sport ook verkrijgbaar met talloze andere intelligente technologieën die niet alleen het comfort en de veiligheid vergroten, maar ook zorgen dat de bestuurder kan genieten van een zo ontspannen mogelijke rijbeleving.

Bestuurderondersteunende systemen zijn onder meer adaptieve cruise control (ACC) met file assistent; dode hoek-detectiesysteem met detectie van naderende voertuigen en verkeersdetectie bij achteruitrijden; en Surround Camera System met Tow Assist dat aankoppelen van een trailer nog gemakkelijker maakt.

Nieuwe opties
Het optieprogramma voor de Range Rover is uitgebreid met een extra stoeloptie: elektrisch verstelbare voorstoelen met apart verstelbaar schouderdeel, zodat de rugleuning nu in twee delen verstelbaar is. Daarnaast kan het entertainmentsysteem achterin (RSE) nu ook worden uitgevoerd met grotere 10,2-inch beeldschermen.