BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

PIET BOON® ONTWERPT OPNIEUW UNIEKE EDITION VAN RANGE ROVER SPORT

15 MEI 2014 

In 2006 begon de speciale samenwerking tussen Land Rover en de Nederlandse ontwerper Piet Boon. Sindsdien heeft Boon meerdere bijzondere uitvoeringen ontworpen en zo ook nu de nieuwe Range Rover Sport. Het resultaat: wederom een unieke Special Edition.

Piet Boon LRDX

Voor de nieuwe Range Rover Sport Special Edition heeft Piet Boon het thema ‘army’ gekozen.

Boon liet zich inspireren door de kleuren groen die in het leger gebruikt worden. De auto onderscheidt zich door het gebruik van de unieke matte exterieurkleur: Defender Green. Deze is gebaseerd op de kleur groen van de Land Rover Defender die in de jaren tachtig en negentig voor legeruitvoeringen gebruikt werd.

Boon: “Het thema ‘army’ ontstond haast vanzelf, vanwege de kleuren die prachtig blenden met de natuur. Wat het extra bijzonder maakt, is de matheid van de lakkleur. Je zou het niet denken, maar er zijn heel veel lagen lak nodig om deze mate van matheid te bereiken.”

Niet alleen de carrosserie van de auto werd uitgevoerd in Defender Green, ook de remklauwen zijn uitgevoerd in deze tint, waarbij de matzwarte velgen een subtiel randje in die kleur hebben gekregen. Dit wordt geaccentueerd door details in matzwart, zoals grille en motorkap-louvres. Dakstijlen en dak zijn uitgevoerd in Gloss Black. Voor de luchtroosters in de voorspatborden is weer Defender Green gekozen, evenals voor de buitenspiegels en portiergrepen. Links op de achterklep verwijst een gematteerd metalen ‘PIET BOON’ badge naar de ontwerper van deze speciale editie.

Het army-thema van de carrosserie is op elegante wijze doorgetrokken naar het interieur. Waarbij de airbagcover in het stuurwiel en de transmissiehendel bekleed zijn met mat leder in precies dezelfde tint als de carrosserie. Hemelbekleding en zonnekleppen zijn ook speciaal ontworpen door Boon en hebben een subtiele camouflageprint gekregen. Tot slot zijn de schakelpaddles aan het stuurwiel uitgevoerd in dezelfde kleur oranje die vroeger ook in Spitfires werd gebruikt voor bepaalde cockpitdetails.

De nieuwe Range Rover Sport by Piet Boon is een unieke “one-off”.


Foto: Rahi Rezvani