RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE ONTHULD TIJDENS TESTS IN UNIEKE, ONDERGRONDSE LOCATIE

2 MAART 2015

  • Land Rover bevestigt komst van nieuwe Range Rover Evoque Convertible op Autosalon van Genève 2015
  • Deze compacte premium SUV convertible is de eerste auto ooit die door de nieuwe Crossrail-tunnels onder Londen heeft gereden
  • Eerste prototypes demonstreren Land Rover capaciteiten in ondergrondse omgeving

Land Rover heeft vandaag officieel bevestigd dat de Range Rover Evoque Convertible, de eerste compacte premium SUV convertible ter wereld, in productie gaat en volgend jaar op de markt komt. Tevens presenteert Land Rover een film van de Convertible tijdens een uniek, ondergronds testprogramma in de nieuwe Crossrail-tunnels onder Londen.


Veertig meter onder de straten van Londen kreeg het eerste prototype van Land Rover’s nieuwe Range Rover Evoque Convertible exclusieve toegang tot het 42 km lange tunnelnetwerk van Crossrail voor unieke ontwikkelingstests. Hier konden ingenieurs ongestoord en in volledige privacy de gecamoufleerde Evoque Convertible met geopend dak testen.

De korte film begint met shots van de bijzonder capabele convertible die met behulp van een kraan afdaalt naar de tunnels. Eenmaal beneden moet de Range Rover Evoque Convertible, op zijn parcours door de tunnelbuizen met een diameter van 6,2 meter, een serie obstakels ontwijken en overwinnen.

Murray Dietsch, Director Land Rover Programmes, verklaart: “De tunnels zijn nog steeds onder constructie, dus we hadden een unieke kans om de all-terrain capaciteiten van de auto in een unieke omgeving te testen.”

De Range Rover Evoque is niet onbekend met ondergronds avontuur. Bij zijn introductie in 2011, reed de vijfdeurs variant door de Edge Hill Tunnel onder Liverpool; de eerste tunnel ter wereld die onder een grote stad door werd geboord.

Later dit jaar zal Land Rover meer details bekendmaken over de exclusieve, nieuwe compacte premium SUV convertible. Het model zal evenals de Range Rover Evoque en Range Rover Evoque Coupé worden gebouwd in de Land Rover fabriek in Halewood. Het model komt in 2016 op de markt.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.