BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

PRODUCTIEMIJLPAAL VOOR RANGE ROVER EVOQUE: 500.000 KEER GEPRODUCEERD

Land Rover, Range Rover Evoque, Production

Slechts 4 jaar na de verkoopstart van de Range Rover Evoque is in Halewood het 500.000ste exemplaar geproduceerd. Daarmee is de Evoque de snelst verkopende Land Rover ooit. Nooit eerder werden een half miljoen exemplaren van één model in zo’n korte tijd gebouwd.

Een op de drie verkochte Land Rovers is een Evoque. Door de wereldwijd sterke vraag draait de productielijn in Halewood 24 uur per dag en rolt er iedere 80 seconden een auto van de band. De komst van de Range Rover Evoque en een investering van 250 miljoen pond betekende een transformatie van de fabriek in Halewood. Het aantal werknemers is verdrievoudigd en de totale productie zelfs verviervoudigd.

Gerry McGovern, Chief Design Officer van Land Rover: “De Evoque is een succesvol model voor Land Rover. Hij heeft al meer dan 165 internationale prijzen gewonnen en trekt nieuwe klanten naar het merk. Met onze nieuwe gewaagde Evoque Convertible breiden we onze range verder uit en trekken we nog meer nieuwe klanten aan.” De verkoop van de Range Rover Evoque Convertible start in juni. Het is de enige luxueuze compacte SUV cabriolet ter wereld.

Voor juli 2016 heeft de Range Rover Evoque enkele opvallende updates gekregen, waaronder optionele adaptieve full-LED koplampen. Dankzij geavanceerde Ingenium dieselmotoren is de Evoque de efficiëntste Land Rover ooit met een CO2-emissie vanaf 109 g/m en een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km. In Nederland is de Range Rover Evoque leverbaar vanaf € 43.250,-

De bouw van de 500.000ste Range Rover Evoque is het nieuwste wapenfeit in de succesvolle productiegeschiedenis van Land Rover. In juni 2015 produceerde Land Rover de 2.000.000ste Defender en in april 2015 werd de verkoop van het 6.000.000ste model gevierd: een speciale Range Rover Vogue SE LWB.

Evoque tijdlijn
2009 – LRX Concept onthuld op de Detroit Motor Show
2010 – Range Rover Evoque onthuld in Kensington Palace, Engeland
2011 – Eerste Evoque rolt van productieband in Halewood
2012 – 100.000 Evoque gebouwd in minder dan één jaar – eerste Land Rover die dit bereikt
2013 – Evoque wordt eerste personenauto met een negentraps automaat
2014 – Inspired by Britain Limited Edition met Union Jack-thema laatste toevoeging aan reeks speciale edities
2015 – Introductie Evoque met opgefrist design, nieuwe technologie en kersverse aandrijflijnen 2016
2016 – Introductie Range Rover Evoque Convertible