NIEUWE HYBRIDE ‘STATE REVIEW’ RANGE ROVER VOOR BRITSE KONINGSHUIS

19 juni 2015

Het Britse Koningshuis heeft een nieuwe State Review auto in ontvangst genomen, gebaseerd op een Range Rover Long Wheelbase met hybride aandrijving. De auto werd voor het eerst gebruikt door Her Majesty The Queen bij het uitreiken van ‘New Colours’ aan het Royal Welsh Regiment in Cardiff. De Queen is Colonel-in-Chief van het regiment.


De op een Range Rover Long Wheelbase gebaseerde auto heeft diesel-hybride aandrijving, waardoor hij ook tijdelijk elektrisch kan rijden. Het State Review voertuig is ontworpen door Land Rover Design, waarbij technische ontwikkeling en constructie werd uitgevoerd door Jaguar Land Rover’s Special Vehicle Operations afdeling.

Dit is het vierde State Review model dat Land Rover heeft gebouwd voor het Britse Koningshuis, sinds het merk in 1953 een speciale uitvoering van de Land Rover Series 1 construeerde. De nieuwe hybride uitvoering vervangt de vorige Range Rover State Review auto, die in 2002 werd overhandigd.

Jaguar Land Rover is de enige Britse autoproducent die drie Royal Warrants toegekend heeft gekregen: van HM The Queen, HRH The Duke of Edinburgh en HRH The Prince of Wales. De onderneming ontving ook recent de Queen’s Award for Enterprise in Sustainable Development 2015, als erkenning voor het reduceren van de ecologische belasting door automodellen en productie.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.