BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

LAND ROVER PRODUCEERT ZES MILJOENSTE AUTO

Solihull

20 april 2015

  • Land Rover viert mijlpaal in productiegeschiedenis
  • De zes miljoenste Land Rover is een luxueuze Range Rover LWB Vogue SE
  • Jubileumauto wordt uitgerust met unieke instapverlichting
  • Auto wordt getoond op de Land Rover-stand op de Shanghai Auto Show
  • Het jaar 2015 staat in het teken van 67 jaar Land Rover innovatie in design en technologie, en de 45e verjaardag van de Range Rover

Met de productie van de 6.000.000e auto passeert het Britse merk opnieuw een belangrijke mijlpaal. Ter gelegenheid daarvan is de betreffende auto, een Range Rover LWB Vogue SE in Yulong White, uitgerust met een unieke instapverlichting die duidelijk zichtbaar maakt dat dit de 6.000.000e Land Rover is. De auto zal worden getoond op de Shanghai Auto Show, die vandaag van start gaat.

De zes miljoenste Land Rover vormt het unieke middelpunt van de Land Rover stand op de Shanghai Auto Show. Na afloop van de autotentoonstelling zal de unieke auto worden gepresenteerd op een reeks feestelijke evenementen in China om de 45e verjaardag van de Range Rover te vieren. Deze speciale Range Rover zal uiteindelijk in deze regio worden verkocht en de speciaal ontworpen instapverlichting zal voor de eigenaar een blijvende herinnering vormen dat hij in een unieke auto uit de geschiedenis van Land Rover rijdt.

Bij de instapverlichtig van deze jubileumauto is het standaard Range Rover-silhouet vervangen door een unieke afbeelding die vanuit de buitenspiegels zowel het Land Rover logo als het getal ‘6.000.000’ op de grond projecteert. Het beeld wordt geproduceerd door een gegraveerd element ter grootte van een rijstkorrel en via een vergrotende lens geprojecteerd. Het beeld was ook te zien op de muur van de fabriek in Solihull, om het moment te vieren waarop de 6.000.000e auto van de band rolde.

Andy Goss, Director, Group Sales Operations bij Jaguar Land Rover, verklaart: "Land Rover bouwt al 67 jaar de meest capabele allround modellen. Sinds het allereerste begin heeft het merk een reeks baanbrekende innovaties en nieuwe technologieën geïntroduceerd. Daarnaast zijn uitmuntend design, raffinement en ongeëvenaarde offroad-capaciteiten het kenmerk van Land Rover. Het is passend dat de 6.000.000e Land Rover een Range Rover is, omdat wij dit jaar de 45e verjaardag vieren van dit model.”.

De Range Rover is het vlaggenschip van het merk Land Rover. Het huidige model werd geïntroduceerd in 2012 en het programma werd onlangs uitgebreid met de nieuwe topuitvoering SVAutobiography. De Range Rover is beschikbaar in Standard en Long Wheelbase en kan worden uitgerust met geavanceerde benzine-, diesel-, en hybridemotoren. Verder zorgen vooruitstrevende technologieën voor uitzonderlijke verfijning, prestaties en efficiency.

De 6.000.000e auto werd gebouwd in de Land Rover fabriek in Solihull, de bakermat van het merk waar al sinds 1948 wereldwijd toonaangevende SUV’s worden gebouwd. Een fabriek die volop in ontwikkeling is en die zich nu bijvoorbeeld ook de grootste aluminium carrosseriefabriek van Europa mag noemen.

De allereerste Land Rover Series I werd op 30 april 1948 onthuld op AutoRAI in Amsterdam, zodat de productie van 6.000.000e Land Rover praktisch samenvalt met de 67e verjaardag van het merk én met de AutoRAI 2015. De afgelopen jaren heeft het merk Land Rover een ongeëvenaarde groei doorgemaakt, waarbij een derde van de zes miljoen geproduceerde Land Rovers in de laatste acht jaar van de band is gerold.