BELANGRIJKE ROL JAGUAR LAND ROVER IN JAMES BOND-FILM SPECTRE

9 FEBRUARI 2015

  • Jaguar Land Rover zet partnerschip met Bond-films voort
  • Jaguar C-X75 concept in spectaculaire achtervolgingsscène in Rome
  • Beeldbepalend: Range Rover Sport SVR

Jaguar Land Rover is goed vertegenwoordigd in SPECTRE, de 24e James Bond-film. In het avontuur zijn er rollen weggelegd voor de Jaguar C-X75 en de Range Rover. Al deze auto’s worden geleverd door Jaguar Land Rover Special Operations, de maatwerkafdeling van het concern.

De Jaguar C-X75 komt in beeld tijdens een spectaculaire achtervolgingsscène in Rome. Hierbij is ook een Aston Martin DB10 betrokken. De C-X75-modellen zijn gebouwd in samenwerking met Williams Advanced Engineering in Oxfordshire.

Sterk gemodificeerde Land Rovers

Bij opnamen in Oostenrijk zijn sterk gemodificeerde uitvoeringen van de Range Rover Sport SVR gebruikt. De Range Rover Sport SVR is het krachtigste en snelste model ooit van het merk.

Een band met Bond

Jaguar en Land Rover zijn al langer trouwe Bond-genoten. In DIE ANOTHER DAY reed schurk Zao in een gemodificeerde Jaguar XKR. Deze auto was voorzien van een groot aantal wapens, waaronder een Gatling-gun, een thermische camera, bommen, 18 warmtezoekende rakketten in de grille, een hydraulisch ram-systeem en in de deuren verborgen raketten. In de openingsscène van SKYFALL (2012) reed agent Eve Moneypenney in een stoere Land Rover Defender 110 Double Cab Pick Up.

Special Operations: maatwerk

De Special Operations divisie van Jaguar Land Rover richt zich op maatwerk. Zo is het verantwoordelijk voor de bouw van de high performance-modellen en van Limited Editions van Jaguar en Land Rover. Daarnaast ligt de nadruk op individualiseringsopdrachten, klassiekers en accessoires die onder de merknamen Jaguar en Land Rover worden verkocht.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.