BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

STEUN AAN DRIVE AGAINST MALARIA VANZELFSPREKEND VOOR LAND ROVER

21 OKTOBER 2013

Met de jaarlijkse steun aan Drive Against Malaria levert Land Rover een bijdrage aan het terugdringen van malaria op het Afrikaanse continent. Deze keer werd al weer voor het zesde jaar in successie een cheque ter waarde van € 50.000 overhandigd.

Nooit eerder was het zó stil in de zaal als dit jaar bij het verhaal van Julia Samuël voor de Nederlandse Land Rover organisatie. Met haar TV-relaas bij Umberto Tan nog vers in het geheugen, waarin ze vertelde over haar ontvoering samen met David Robertson door rebellen in de Centraal Afrikaanse Republiek, realiseerden alle aanwezigen zich dat deze bijeenkomst dit jaar in een heel ander teken had kunnen staan.

“Ik voel mij heel klein bij wat jullie doen”, begon Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux, zijn welkomstwoord voor Julia Samuël. Hij vervolgde: “Maar daarnaast vind ik het ook fantastisch dat wij als Land Rover Nederland dit fantastische werk mogen ondersteunen. Met een enorm respect voor het feit dat jij en David Robertson jullie hele leven hebben gewijd aan het uit de wereld helpen van malaria.”

Malaria-Drive-680x450

Drive Against Malaria is het initiatief van de Brit David Robertson die in 1988, 25 jaar geleden, begon met zijn eerste malariacampagne die een jaar zou duren. Per Land Rover trok hij door Afrika om muskietennetten te verspreiden en medicijnen te verstrekken. Tien jaar later kreeg hij in zijn werk assistentie van Julia Samuël en sindsdien werken zij samen met ongekende inzet aan het terugdringen van malaria. Met succes, want toen David in 1988 met zijn werk begon, waren er jaarlijks meer dan 1 miljoen dodelijke slachtoffers, voornamelijk kinderen onder de vijf jaar. Inmiddels is dat teruggebracht tot 660.000.

Helder, maar ook geëmotioneerd, begon Julia Samuël haar verhaal: “Ik kan bijna niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben om hier te zijn. Met emotie, passie en dankbaarheid voor de steun die wij in de afgelopen jaren van Land Rover mochten ontvangen. Elke dag dat wij in Afrika aan het werk zijn, zien wij daarvan de resultaten. Neem bijvoorbeeld ons project in Tiko; daar hebben wij nog maar 4% infecties en dat project kunnen wij dus gaan sluiten. De mensen daar kunnen nu zichzelf helpen en wij kunnen weer nieuwe projecten opstarten. Of neem onze projecten in Mount Cameroon. De mensen zeiden daar: ‘malaria, dat kunnen wij nooit beheersen’. Door enkelen mee te nemen naar Tiko en te laten zien wat mogelijk is, wisten wij hen te overtuigen en nu werken ze enthousiast mee aan hun eigen herstel.”

“De projecten van Drive Against Malaria zijn succesvol, omdat wij ze zo inrichten dat de mensen zichzelf moeten kunnen helpen. Onze 180 projecten hebben elk tussen de vijf en tien Afrikaanse vrijwilligers. De mensen hebben daardoor het gevoel dat ze het zelf doen. Wij leiden de vrijwilligers op, geven voorlichting aan de bevolking en controleren de verschillende projecten. Er mag geen afhankelijkheid zijn, wij zorgen alleen voor de middelen, maar de mensen moeten het zelf doen. En dat werkt!”

Over haar ontvoering door de Centraal-Afrikaanse rebellen blijft ze kort: “Als we ooit onze Defender als een navelstreng, een ‘life-line’, met vrijheid en veiligheid hebben gezien, was het toen wel. Door niet de sleutel af te geven en de rebellen te helpen met hulp en medicijnen, kregen wij langzaam controle over de situatie. Toen wij na vier dagen de kans kregen te vertrekken, de sleutel omdraaiden en de motor aansloeg, riepen we tegen elkaar: ‘Hij start! Waanzinnig!’ Dat is een van de redenen dat wij nog steeds zo blij zijn met onze Land Rovers, een Defender en een Discovery, die ook altijd met steun van Land Rover worden onderhouden.”

Na een staande ovatie overhandigden vertegenwoordigers van de Nederlandse Land Rover dealerorganisatie de cheque van € 50.000 aan Julia Samuël met de woorden: “Wat een indrukwekkend werk en indrukwekkend verhaal. Wij blijven jullie van harte steunen.”

http://www.driveagainstmalaria.nl/
Klik hier voor meer informatie over Drive Against Malaria