BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

TWEE NIEUWE AUTOBIOGRAPHY-UITVOERINGEN VAN DE RANGE ROVER EVOQUE VERSTERKEN LUXE EN PRESTATIES

18 FEBRUARI 2014

Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land Rover voor het eerst de Autobiography-naam op de Range Rover Evoque. De luxueuze Autobiography is het nieuwe topmodel van het programma, met daarnaast de Autobiography Dynamic met nieuwe 209 kW/285 pk sterke turbo benzinemotor en dynamisch afgestemde wielophanging voor nog betere prestaties en nog strakkere handling.

De Autobiography en Autobiography Dynamic maken een krachtige design-statement met hun extra dynamische carrosseriestyling, inclusief nieuw en hoogwaardig design van de grille, diepere voorspoiler, koplampen en achterlichten met juweelachtige uitstraling, 20” gesmede lichtmetalen velgen en metalen Autobiography-badges op voorspatborden en achterklep. Tevens debuteert de nieuwe premium metallic lakkleur Phoenix Orange op de Dynamic-uitvoeringen van de Range Rover Evoque.

-

Het interieur van de Autobiography is uitgevoerd in luxueus leder met de keuze uit zes kleurenthema’s. Autobiography Dynamic-kopers kunnen kiezen uit een lederen Dynamic Plus-interieur met naar keuze sportstoelen of koel-/verwarmbare luxueuze stoelen, beschikbaar in vier kleurenthema’s. De hoofdsteunen zijn uitgevoerd met een gepreegd Autobiography-logo, terwijl de dorpels zijn voorzien van dorpellijsten met verlicht ‘Autobiography’-woordmerk.

De Range Rover Evoque Autobiography is beschikbaar met krachtige en efficiënte motoren: een 140 kW/190 pk sterke diesel en een 177 kW/240 pk turbo benzinemotor. Beide zijn gecombineerd met vierwielaandrijving en een alert reagerende en zeer efficiënte negentraps ZF automatische transmissie.

Voor de Autobiography Dynamic zijn de prestaties van de 2,0-liter turbo benzinemotor versterkt tot 209 kW/285 pk en 400 Nm, een toename van respectievelijk 45 pk en 60 Nm. Zijn negentraps ZF automaat reageert nu nog feller op een sportief rijgedrag, ook wanneer deze in ‘Drive’ staat.

Active Driveline is een optie op alle SD4-uitvoeringen van de Range Rover Evoque en is standaard op de Si4-uitvoeringen en Autobiography Dynamic. Deze innovatieve vierwielaandrijving verbetert niet alleen de tractie en de wendbaarheid, maar reduceert tevens het brandstofverbruik door de vierwielaandrijving naadloos en automatisch in te schakelen wanneer deze is benodigd.

Het rijplezier in de Autobiography Dynamic wordt nog verder versterkt door een andere afstemming van de besturing met extra precisie rond de rechtuitstand. De geometrie van de wielophanging is gewijzigd, in combinatie met hardere vering en een andere afstemming voor de adaptieve schokdempers, waarmee wendbaarheid en instuurgedrag zijn verbeterd. Al deze modificaties zijn gerealiseerd zonder nadelige gevolgen voor het soepele rijgedrag van de Range Rover Evoque.

Om te zorgen dat de bestuurder optimaal gebruik kan maken van de grotere prestaties van de Autobiography Dynamic zijn aan de voorwielen grotere remschijven met een diameter van 350 mm gemonteerd en is de standaarduitrusting uitgebreid met Torque Vectoring by Braking. Dit laatste reduceert onderstuur op ondergrond met weinig of juist veel grip, met een nog alertere handling als resultaat.

Sinds zijn introductie in 2011 heeft de Range Rover Evoque al 157 internationale prijzen gewonnen voor zijn combinatie van baanbrekend design, hoge productiekwaliteit, premium interieur, wendbare handling en sterke offroad-capaciteiten. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 270.000 exemplaren verkocht, waarmee dit de snelst verkopende Land Rover ooit is. De nieuwe Autobiography en Autobiography Dynamic vormen het volgende hoofdstuk in de ‘success story’ van de Range Rover Evoque.

Land Rover kondigt tevens de Land Rover InControl™ Apps* aan voor alle uitvoeringen van de Range Rover Evoque. De InControl Apps maken het mogelijk om smartphone apps in hun originele ‘look and feel’ weer te geven en te bedienen via het touchscreen van de auto. Bestuurders kunnen eenvoudig de Land Rover InControl™ Apps downloaden naar hun smartphone. Door de telefoon vervolgens te verbinden met een speciale USB-poort van de auto zullen compatible apps functioneren op het touchscreen van de Range Rover Evoque, waarbij bij elke update van de apps nieuwe content beschikbaar zal zijn. Deze nieuwe technologie vormt een aanvulling op de bestaande infotainmentsystemen van de Evoque, door het gebruiksgemak en de bekende werking van iPhone of Android smartphone apps te integreren in de auto.


* De Land Rover InControl™ Apps zullen in 2015 voor Nederland beschikbaar komen.