"Het hele team van Land Rover BAR zet zich er totaal voor in om de Louis Vuitton America's Cup terug naar huis te brengen."

SIR BEN AINSLIE
DE SAMENWERKING

In juli 2015 kondigde Land Rover aan dat het merk naam- en exclusieve innovatiepartner zou worden van Ben Ainslie Racing (BAR).

DE UITDAGING

Land Rover BAR doet in 2017 mee aan de 35e Louis Vuitton America's Cup met als doel de cup voor het eerst in de 166-jarige historie van de race terug naar GB te brengen.

TECHNOLOGIE

Het doel is om een boot te ontwerpen die in staat is om de Louis Vuitton America's Cup voor Land Rover BAR te winnen, waarbij technologische grenzen worden verlegd en Land Rover's kennis verder wordt vergroot, wat kan bijdragen aan toekomstige productontwikkeling.

DESIGN-INNOVATIE

Met steekzwaarden die de catamaran uit het water tillen voor grotere snelheid en vleugels in plaats van zeilen, worden de boten in de America's Cup Class beschreven als 'gevechtsvliegtuigen op het water'.

HET BAR TEAM

/
HET BAR-TEAM
/
HET BAR-TEAM
/
HET BAR-TEAM
/

DE BASIS VAN HET TEAM

DE BASIS VAN HET TEAM

LAND ROVER BAR HOOFDKWARTIER

Land Rover Bar's opvallende hoofdkwartier aan de Camber in Portsmouth werd geopend in 2015. Het ontwerp is van HGP Architects, het bureau dat ook verantwoordelijk is voor Portsmouth's iconische Spinnaker toren. Het nieuwe, duurzame gebouw is een inspirerende design-, technologie- en high-performance-basis voor Sir Ben Ainslie en zijn raceteam.

EXTREME SAILING SERIES

EXTREME SAILING SERIES

LAND ROVER STEUNT HET ZEILTALENT VAN DE TOEKOMST

Vergezel de bemanning van de Land Rover BAR Academy in het heetst van de strijd, tijdens een race in de Extreme Sailing Series in Cardiff. Vlieg met hoge snelheid over het water in een catamaran met draagvleugel en ervaar een spannende nieuwe kijk op de zeilsport.

/

OVER DE BOOT

OVER DE BOOT
/

ZEIL-INNOVATIE

ZEIL-INNOVATIE

FOILING

Elke romp heeft een handmatig bediend zwaard, dat over 90 graden buigt om een draagvleugel (foil) te vormen. Bij snelheden vanaf 12 knopen (22 km/h) creëert de kracht van het water (tot 1.000 keer dichter dan lucht) lift over de draagvleugel, genoeg om het hele gewicht van de boot - 1.320 kg plus bemanning - uit het water te tillen. Daarmee wordt de weerstand enorm gereduceerd en de efficiency van de boot evenredig vergroot, waardoor de grote snelheden mogelijk zijn.

/

TECHNICAL COLLABORATION

TECHNICAL COLLABORATION

ONTWERP EN ONTWIKKELING

Land Rover's advanced engineering-teams in Gaydon, Whitley en Warwick University identificeerden drie innovatieve projecten waar zij konden bijdragen aan het design van de boot: vleugels, bediening en prestaties/stabiliteit. De America's Cup Class boten maken gebruik van een massieve, vaste vleugel in plaats van zeilen, die aërodynamisch is geoptimaliseerd met behulp van geavanceerde computational fluid dynamics om vermogen en snelheid te maximaliseren.

HOE DE BOOT WORDT BEDIEND

Het innovatieve vleugelzeil en de draagvleugelzwaarden die de boot uit het water helpen tillen worden bediend door hydrauliek, in plaats van met lijnen, die door de bemanning wordt aangedreven. Land Rover's expertise in human machine interface verbetert de efficiency van de vermogensopwekking.

STABILITEIT EN PRESTATIES

Land Rover heeft zijn geavanceerde 'machine learning' (een elementaire vorm van kunstmatige intelligentie) en bijbehorende expertise ter beschikking gesteld om Land Rover BAR te helpen bij het verwerken van de enorme hoeveelheden prestatiegegevens die worden gegenereerd door de testboten. Het is van vitaal belang dat de foiling boten zo stabiel mogelijk blijven bij hoge snelheden.

BREEK DE CODE

Wat is het geheim achter het winnen van de America’s Cup? Performance engineer Mauricio Munoz legt uit hoe Land Rover zijn expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie toepast.

BEKIJK DE FILM
DE VOLGENDE GENERATIE

Vergezel de bemanning van de Land Rover BAR Academy te midden van alle actie, tijdens een race in de Extreme Sailing Series in Cardiff. Vlieg met hoge snelheid over het water in een catamaran met draagvleugel en ervaar een spannende nieuwe kijk op de zeilsport.

BEKIJK DE FILM
HET WATER OP

Het team analyseert formules en bedenkt technologieën om de technische capaciteiten van Land Rover BAR te ontwikkelen. We hebben een gedeelde passie om sneller te worden en de concurrentie steeds een stap voor te blijven. Onze nieuwe carbon fibre vleugel staat aan de basis hiervan.

BEKIJK DE FILM
DE OVERWINNING IN ZICHT

Om één van de zwaarste wedstrijden in de internationale sportwereld te winnen, moeten kleine voordelen worden gevonden en optimaal worden benut. Het team van Land Rover BAR bespreekt hoe onze samenwerking het technische ontwerpteam helpt het uiterste uit hun vaartuig te halen.

BEKIJK DE FILM
TESTEN EN OPTIMALISEREN

Het hoofd Research & Advanced System Engineering van Jaguar Land Rover, Tony Harper, vertelt ons de redenen waarom het team de expertise en capaciteiten van Land Rover heeft ingeschakeld. Alles draait om het begrijpen van de belangrijkste onderdelen om die vervolgens te optimaliseren voor de omstandigheden tijdens de race.

BEKIJK DE FILM

SPECIFICATIES BOTEN

KIES UITVOERING

BOOTSPECIFICATIES - BOOTSPECIFICATIES

ALLES OPENEN ALLES SLUITEN
 • AFMETINGEN
  AC4SF ACC
  LENGTE
  13,45 M 15 M
  MASTHOOGTE
  21,5 M 23,9 M
  GEWICHT
  1.320 KG PLUS BEMANNING 2.400 KG PLUS BEMANNING
  MAX. BEMANNING
  437,5 KG (5 BEMANNINGSLEDEN)
  BREEDTE
  6,9 M 8,5 M
  VLEUGELOPPERVLAK
  83,5 M2 106,5 M2
  FOKOPPERVLAK
  30 M2 36 M2
  TOTAAL ZEILOPPERVLAK AAN DE WIND
  133 M2 142,5 M2
  TOTAAL ZEILOPPERVLAK VOOR DE WIND
  210 M2
 • DESIGN
  AC4SF ACC
  HERKOMST
  ONE DESIGN-KLASSE UNIEK PER TEAM
  ZWAARDEN
  ONE DESIGN KEUZE UIT VLEUGELS EN VERLENGINGEN
  BESTURING
  HELMSTOK TWEE STUURWIELEN
  BEDIENING
  HANDMATIG HYDRAULISCH
  HULPVERMOGEN
  HANDMATIG TWEE GRINDING STATIONS
  NAAM
  RITA RITA

DE LOUIS VUITTON AMERICA'S CUP

DE LOUIS VUITTON AMERICA'S CUP
/
WAAR HET ALLEMAAL BEGON

De America's Cup is de oudste, internationale sporttrofee ter wereld. Deze werd voor het eerst uitgereikt aan de winnaar van een enkele race rond het Isle of Wight, die in 1851 door The Royal Yacht Squadron werd georganiseerd. Deze werd gewonnen door de enige Amerikaanse deelnemer, de schooner 'America', waarna de cup als eer die naam kreeg.

166 JAAR BAANBREKEND ZEILEN

Tijdens de volgende 132 jaar verdedigden boten, zeilend onder de vlag van The New York Yacht Club, met succes de Cup tegen alle uitdagers, tot de overwinning van het Australische team in 1983. Nu heeft Land Rover BAR als doel om 'the Auld Mug' voor het eerst naar huis te halen.

TECHNISCHE INNOVATIE

In 2013 ontdekten de sterkste uitdagers, team New Zealand, een mogelijkheid in het reglement, waardoor ze de zwaarden van hun 72 voet lange catamaran konden veranderen in hydrodynamische draagvleugels, waarmee de boot over het water kon 'vliegen'. 'Foiling' was nog nooit eerder gebruikt op een zeilboot in het formaat van de deelnemers aan de America's Cup 2013.

EEN BRITSE UITDAGING

In 2013 won Oracle Team USA tegen alle verwachtingen in, met Ben Ainslie aan het roer. Na afloop keerde hij terug naar Groot-Brittannië om Land Rover BAR op te richten en een Britse uitdaging voor de historisch gezien door de VS gedomineerde race te organiseren.

KWALIFICEREN VOOR DE FINALE VAN DE LOUIS VUITTON AMERICA’S CUP

Alle zes teams racen twee keer tegen elk ander team in de Challenger Series. Elke overwinning levert 1 punt op, in totaal worden 10 punten verdeeld. Land Rover BAR heeft al twee punten op hun naam staan door de overwinning in de America’s Cup World Series. Vier teams gaan door naar de play-offs waar ze een halve finale en een finale racen. De winnaar neemt het vervolgens op tegen de huidige titelhouder Team Oracle USA in de Match Race.

DE LOUIS VUITTON AMERICA’S CUP MATCH RACE

De winnaar van de play-off-finale neemt het op tegen de huidige titelhouder Team Oracle USA in het gevecht om de 35e America’s Cup. De opzet van de Match Race is een head-to-head-wedstrijd met 1 punt voor elke gewonnen race. Het team dat als eerste 7 punten haalt, wordt gekroond tot winnaar van de Louis Vuitton 35e America’s Cup.

HOE DE RACES VAN DE LOUIS VUITTON AMERICA'S CUP WERKEN

In aanloop naar de America’s Cup in Bermuda in 2017 streden in 2015 en 2016 alle zes teams — Oracle Team USA plus vijf uitdagers: Emirates Team New Zealand, Artemis Racing, Softbank Team Japan, Groupama Team France en Land Rover BAR — om punten in de Louis Vuitton America’s Cup World Series (ACWS).

DE LOUIS VUITTON AMERICA’S WORLD CUP SERIES

Land Rover BAR kwam als winnaar uit de strijd in de Louis Vuitton America’s Cup World Series. De overwinningen in de beide regatta's in Portsmouth, Oman en de laatste ronde in Fukuoka hielpen de Britse uitdagers aan de benodigde twee punten voor de 2017 Challenger Series in Bermuda.

/

RACE AGENDA

NIEUWS

LAND ROVER STREEFT SAMEN MET BEN AINSLIE NAAR EEN OVERWINNING IN DE 36e AMERICA'S CUP

Met trots kondigt Land Rover aan dat wij onze samenwerking met Land Rover BAR als 'Title and Exclusive Innovation Partner' hebben verlengd

LEES HET HELE ARTIKEL
LAND ROVER BAR IN VIRTUAL REALITY

Download de Jaunt VR-app om Above & Beyond te gaan en de sensatie te beleven van het in virtual reality mee zeilen aan boord van Land Rover BAR’s R1-raceboot.

DOWNLOAD DE APP
LAND ROVER TECHNOLOGIEËN DRIJVENDE KRACHT ACHTER BAR'S AMERICA'S CUP-CAMPAGNE

Land Rover heeft de technologie van de nieuwe Discovery gecombineerd met unieke personalisatie-opties om Ben Ainslie te helpen bij de Land Rover BAR America’s Cup-campagne in Bermuda.

LEES HET HELE ARTIKEL
NIEUWE BAR-RACEBOOT MOET EINDE MAKEN AAN 166 JAAR SPORTVERDRIET

Land Rover BAR heeft de boot geïntroduceerd waarvan zij geloven dat deze zeilgeschiedenis zal schrijven. In samenwerking met ingenieurs van Jaguar Land Rover werd een van de snelste, technisch meest geavanceerde vaartuigen ontwikkeld. Met één doel voor ogen: het winnen van 's werelds oudste sporttrofee.

LEES HET HELE ARTIKEL
BAR ZEGEVIERT IN AMERICA'S CUP WORLD SERIES

Land Rover BAR won de eerste prijs in de Louis Vuitton America's Cup World Series. Hierdoor heeft het team een aanzienlijke voorsprong opgebouwd voor de finale van de America's Cup in Bermuda.

LEES HET HELE ARTIKEL
DOWNLOAD DE APP

De officiële app van Land Rover BAR, de Britse deelnemer aan de 35e editie van de America’s Cup, onder leiding van viervoudig winnaar van Olympisch goud Sir Ben Ainslie.*

DOWNLOAD DE APP
LAND ROVER BAR - EEN GEAVANCEERDE TECHNOLOGISCHE PARTNERSHIP

Toen Land Rover in juli 2015 naam- en exclusieve innovatiepartner werd van Ben Ainslie Racing, lanceerden ze samen een technologie- en innovatie-uitdaging. Onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten werden gecombineerd om doorbraken te realiseren en belangrijke competitieve voordelen te behalen - en niet alleen op het water.

LEES HET HELE ARTIKEL
LAND ROVER BAR HOOFDKWARTIER

Het Land Rover BAR hoofdkwartier werd geopend in 2015 en is de campagnebasis voor Ben Ainslie en zijn team bij hun poging om in 2017 de America's Cup terug te halen naar Groot-Brittannië.

LEES HET HELE ARTIKEL

*De BAR app is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.