LAND ROVER BAR HOOFDKWARTIER

Land Rover Bar's opvallende hoofdkwartier aan de Camber in Portsmouth werd geopend in de zomer van 2015. Het ontwerp is van HGP Architects, het bureau dat ook verantwoordelijk is voor Portsmouth's iconische Spinnaker toren. Het nieuwe gebouw is een inspirerende basis voor Sir Ben Ainslie en zijn raceteam. Van hieruit werkt het team aan hun poging om de America's Cup in 2017 terug te brengen naar Groot-Brittannië.


Het gebouw vervult drie hoofdtaken - team hoofdkwartier voor design en training, bouwlocatie voor de multihull en innovatiecentrum voor bezoekers. Het huisvest de sportwetenschap- en fitness-faciliteiten, ontwikkelingscentrum en designstudio.


Het CO2-neutrale gebouw werd geconstrueerd met baanbrekende methodes, materialen en technologieën voor duurzaamheid volgens de BREEAM Excellent-norm. Elektriciteit wordt opgewekt met 432 zonnepanelen, die samen 130MWh per jaar produceren, genoeg voor het volledige elekticiteitsverbruik. De zeil-achtige voorgevel, gemaakt uit transparante PTFE stof, is gespannen rond een gepolijste betonnen basis. Deze gevel is ontworpen om in het donker op spectaculaire wijze van achteren te worden verlicht en draagt bij aan de energie-efficiency van het gebouw.


Zelfs het lokale ecosysteem profiteert van de bouw, aangezien Land Rover BAR een project organiseert om voor aanwas te zorgen voor de teruglopende plaatselijke oester-populatie. De oesters leven in een ponton-structuur onder het gebouw.


Scholen, verenigingen en andere bezoekers kunnen alles ontdekken, van het ontwerpproces tot hightech jachtbouw, racesimulators, fysieke teamtrainingen en ontspanning.


"Portsmouth heeft een fantastische maritieme historie", verklaart Ainslie. "Wij vonden dat het een natuurlijke locatie zou zijn voor de permanente thuisbasis van het team in Groot-Brittannië." "Er is uitstekende toegang tot het water voor de trainingsactiviteiten van het team en voor het organiseren van toekomstige America's Cup evenementen, met fantastische kijklocaties voor toeschouwers."


"Wij hopen dat onze inspanningen om de Cup terug naar huis te halen meer jonge mensen zal inspireren om de zeilsport te gaan beoefenen en om de nautische sector in het Solent-gebied te stimuleren, vergelijkbaar met de F1 innovatiehub elders in Groot-Brittannië."

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.