DE LOUIS VUITTON AMERICA'S CUP WORLD SERIES

In de aanloop naar de Louis Vuitton America's Cup 2017 in Bermuda strijden zes teams om punten: verdediger Team Oracle USA, plus vijf uitdagers uit New Zealand, Zweden, Japan, Frankrijk en Groot-Brittannië. De punten worden behaald tijdens de Louis Vuitton America's Cup World Series (ACWS) weekend-events.


Alle zes de teams racen in identieke 'AC45f'-boten, zonder de hydraulische systemen die de teams in de Challenger Series en de uiteindelijke Louis Vuitton America's Cup zullen gebruiken. De grotere America's Cup-boten worden op dit moment door de teams ontwikkeld en kunnen 150 dagen voor de Louis Vuitton America's Cup Challenger Series in 2017 te water worden gelaten. Het huidige raceprogramma vormt de eerste mogelijkheid om punten te scoren die mee kunnen worden genomen naar de volgende fase van de competitie.


Het programma bestaat uit twee races van 25 minuten voor alle zes de boten op zowel de zaterdag als de zondag. Er waren drie evenementen in 2015 en in 2016 zullen er zes worden gehouden. ACWS-punten worden bepaald over alle vier de races. Daarbij worden bijvoorbeeld tien punten toegekend voor een eerste plaats. Op Super Sunday worden dubbele punten toegekend.


Het algemeen klassement van de Louis Vuitton America's Cup World Series bepaalt de startpuntenscore van de teams in de Louis Vuitton America's Cup Challenger Series in 2017.


Sir Ben Ainslie leidde het team naar een overwinning in het eerste evenement in hun thuisbasis Portsmouth. Bij het tweede evenement in Gothenburg, Zweden, won Team New Zealand de laatste en beslissende race op Super Sunday en claimde de weekendtitel. In oktober was het de eerste gelegenheid om alle zes de Louis Vuitton America's Cup teams samen in actie te zien op Bermuda's Great Sound. Dit evenement werd gewonnen door Artemis Racing uit Zweden. Alle zes de teams zullen vervolgens racen in Oman, New York, Chicago, Portsmouth, Toulon en Tokyo.


De punten die worden gewonnen tellen mee voor de Louis Vuitton Challenger Series 2017, waar alle zes de teams, inclusief America's Cup verdediger Team Oracle USA, twee keer tegen elkaar zullen racen om de uiteindelijke uitdager voor de Louis Vuitton America's Cup te selecteren.


De winnaar van de Challenger Series komt uit tegen Team Oracle USA in de Louis Vuitton America's Cup 2017 finale in Bermuda, ongeacht hoe hoog Team Oracle USA eindigt.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.