TECHNOLOGIE

In juli 2015 kondigde Land Rover aan dat het merk naam- en exclusieve innovatiepartner zou worden van Ben Ainslie Racing (BAR). Samen zetten Land Rover en Land Rover BAR zich in voor het ontwerpen en ontwikkelen van de snelste, technologisch meest geavanceerde boot in de geschiedenis van de Louis Vuitton America's Cup, met als doel het winnen van de trofee voor Groot-Brittannië - voor de eerste keer in de 166-jarige historie van de Cup.

De zeilboten die deelnemen aan de 35e America's Cup - zowel de verdediger als de uitdagers - zijn van het type foiling catamaran en kunnen snelheden halen van bijna 90 km/h. Als verdere ontwikkeling van de indrukwekkende AC72-boten die in 2013 deelnamen, zijn de nieuwe schepen nog geavanceerder en waarschijnlijk nog sneller, ondanks een reductie in lengte.

De mate en omvang van Land Rover's inzet gaat veel verder dan het inbrengen van de automotive kennis van het merk. Land Rover zal actief meewerken aan de ontwikkeling van de zeilboot waarmee Sir Ben Ainslie in 2017 naar Bermuda gaat als uitdager voor de America's Cup, waarbij leden van het engineering team specifiek zijn toegewezen aan dit intense, 18 maanden durende proces. Land Rover stelt tevens zijn fysieke en virtuele testfaciliteiten ter beschikking en brengt meer dan 70 jaar ontwikkelingservaring in bij dit project.

Een internationaal team van deskundigen, inclusief ingenieurs uit Zweden en San Francisco, plus het Massachusetts Institute of Technology, zetten hun specialisaties in voor de Land Rover BAR campagne.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.