BRITS TEAM LAND ROVER BAR ZEGEVIERT IN AMERICA'S CUP WORLD SERIES

Land Rover BAR won de eerste prijs in de Louis Vuitton America's Cup World Series. Hierdoor heeft het team een aanzienlijke voorsprong opgebouwd voor de finale van de America's Cup in Bermuda.

Land Rover BAR heeft zich met twee punten voorsprong geplaatst voor de finale van de America's Cup, waardoor ze een vroege voorsprong hebben voor de eerste set eliminatieraces, die beginnen op 26 mei.

Teamleider en schipper Ben Ainslie zei: "Het is geweldig voor het team, omdat ons voornaamste doel het winnen van de algehele serie was. Om dat te bereiken en in de finale aan de top te staan met vier wedstrijdzeges in de totale serie, is een enorme prestatie van een geheel nieuw team.

"Twee en een half jaar geleden hadden wij helemaal niets, dus wat wij hebben bereikt met het samenstellen van het team, de infrastructuur en de prestaties in de World Series, is iets om ongelooflijk trots op te zijn - maar tegelijkertijd is het slechts één stap op onze weg naar de America's Cup. Ons doel was om de twee bonuspunten binnen te halen, en dat is gelukt. Nu ligt de nadruk duidelijk op de raceboot en de prestaties van de komende zomer in Bermuda.

"Ik ben heel blij met hoe alles is gelopen, maar tegelijkertijd ken ik ons team en weet ik hoe zeer zij zich concentreren op de America's Cup. Wij zullen meteen gaan trainen in Bermuda en ervoor zorgen dat wij de beste worden."

De 35e Louis Vuitton America's Cup, die gehouden wordt in Bermuda, begint op vrijdag 26 mei en de finale is op zaterdag 17 juni.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.