RUGBY

Land Rover is al meer dan twee decennia betrokken bij rugby, van de laagste tot de hoogste regionen van de sport.

Onze partnerships over de hele wereld omvatten onder meer belangrijke sponsoring in Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en de Rugby World Cup 2015.

Rugby World Cup 2015

De eer om de meest prestigieuze Rugby-trofee ter wereld, de Webb Ellis Cup, vast te kunnen houden is voorbehouden aan slechts een select aantal mensen. Als Worldwide Partner van de Rugby World Cup 2015, bouwt Land Rover verder op het succes van de samenwerking tijdens het vorige Wereldkampioenschap 2011 in Nieuw-Zeeland. Het hoogtepunt van de sport, de Rugby World Cup, is het op twee na grootste sportevenement ter wereld. Land Rover is terecht trots om sponsor te zijn van dit evenement, waarbij het merk daarnaast de Rugby-sport steunt in alle regionen van laag tot hoog.


Land Rover sponsorbanner tijdens de Rugby World Cup.

Rugby World Cup Trophy Tour

Terwijl de opwinding over de komende wereldkampioenschappen steeds verder oploopt, steunt Land Rover ook de Rugby World Cup Trophy Tour. Bij de eerste keer dat deze unieke tour wordt gehouden, zal in de aanloop naar de Rugby World Cup 2015 in Groot-Brittannië, de Webb Ellis Cup naar 15 bestemmingen over de hele wereld worden gebracht. Hoewel de Rugby World Cup een wereldwijd evenement is, zal Land Rover's 'Least Driven Path'-initiatief de opwinding over het komende kampioenschap aanwakkeren door de iconische trofee naar enkele van de meest afgelegen gebieden op aarde te brengen, plaatsen die alleen per Land Rover bereikbaar zijn. Op deze manier kunnen ook inwoners van die plaatsen de cup met eigen ogen zien.


Range Rover Sport voor Mount Fuji.

De British and Irish Lions

Een van de langst lopende sportevenementen ter wereld, de British and Irish Lions, is een lange traditie waarbij de besten uit het noordelijk halfrond samenkomen om de strijd aan te gaan met spelers uit het zuidelijk halfrond. Vier teams die normaal gesproken elkaars grootste rivalen zijn - Engeland, Schotland, Wales en Ierland - werken samen om de allergrootste rivalen uit het zuidelijke halfrond te weerstaan. De trots om tot de selectie van dit unieke team te hebben behoord, blijft spelers hun hele leven bij. Land Rover is er trots om dit unieke evenement te steunen, waarin alle aspecten van rugby aan bod komen.


Land Rover sponsorbanner tijdens de British and Irish Lions-wedstrijd.

Lawrence Dallaglio

Lawrence Dallaglio, Rugby World Cup-winnaar en voormalig captain van de British and Irish Lions en het Engelse nationale team, speelde bijna 20 jaar in de absolute top van de rugby-sport. Slechts enkelen kunnen het aantal overwinningen evenaren dat deze krachtige rugnummer 8 bij elkaar speelde in deze periode. Hiertoe behoren acht nationale titels, twee Heineken Cup (Europees kampioenschap) titels, vier 6 Nations-titels en drie Lions tours. Hij beëindigde zijn carrière als de op één na meest gelauwerde aanvaller aller tijden, en kreeg in 2008 een Order of the British Empire toegekend voor zijn belangrijke bijdrage aan de sport. Land Rover is er trots op om Lawrence's passie en inzet voor het spel te delen.


World Cup-winnaar Lawrence Dallaglio voor een Range Rover.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.