Sinds 1959 is de Britse Racal Decca RFC een club met slechts één team, waarin spelers van alle leeftijden en alle niveaus samen spelen met één gemeenschappelijke eigenschap: de liefde voor de sport.


Wij wilden de kleinste club ter wereld voor het voetlicht brengen. Daarom verzamelden wij enkele van de grootste namen in de rugbysport om de mannen van de kleinste amateurclub een handje te helpen op een wedstrijddag.


Rugby World Cup 2003-winnaar Jonny Wilkinson nam de 'kicking-tee' op zich, voormalig Australisch international Matt Giteau had de leiding over het oppompen van de ballen en de huidige Britse speler Mike Brown was de 'waterboy'. Elders waren de Nieuw-Zeelandse Brad Thorn en de Ierse Shane Horgan beschikbaar om in de pauze sinaasappels uit te delen, en de Engelse helden Sir Clive Woodward en Will Greenwood gaven stimulerende peptalks voor Racal Decca en hun tegenstanders, de Streatham-Croydon 3rds. Met stormachtige windstoten van 80 km/h en harder over het veld en kijkende rugby-sterren langs het veld, speelde Racal Decca een stevige wedstrijd, waarbij ze met 32-15 wonnen.


Het spel was een reis terug in de tijd voor onze rugby-sterren, die allemaal ooit bij amateurclubs waren begonnen. “[Lokale westrijden] brengen je terug naar waar het ooit allemaal begon, spelen voor de liefde voor het spel,” vertelde Horgan. “Dit is waar rugby begint en eindigt.”


Onze steun voor amateur rugby gaat na 2015 uiteraard nog tot ver in de toekomst door. #WeDealInReal

DE KLEINSTE RUGBYCLUB TER WERELD

Vandaag is een fantastische en plezierige herinnering geweest voor mij en alle andere spelers die betrokken zijn bij de echte basis van de sport. Het was ontzettende leuk om een handje te helpen en deze twee speciale teams op die manier te belonen.

BRYAN HABANA ZUID-AFRIKAANSE RUGBY INTERNATIONAL

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.