The Catch is beïnvloed door het modernisme en is een unieke sculpturele vorm; een fusie van kunst, autodesign en sport. Het is het tweede kunstwerk in een langdurige samenwerking tussen Land Rover's Design Director & Chief Creative Officer, Gerry McGovern, en de beroemde Italiaanse kunstenaar Nino Mustica.


The Catch is gecreëerd ter ere van Land Rover's wereldwijde partnership met de Rugby World Cup 2015 en is geïnspireerd door de line-out. De line-out is een van de allerbelangrijkste momenten van een hard bevochten wedstrijd en vereist een unieke combinatie van kracht en finesse; twee kwaliteiten die duidelijk worden uitgebeeld door dit unieke kunstwerk.


Land Rover's Virtual Reality Cave werd gebruikt tijdens het productieproces om de locatie van The Catch te optimaliseren in elke situatie. Dezelfde technologie werd gebruikt tijdens de ontwikkeling van Unstoppable Spirit, dat in september 2014 debuteerde op de South Bank in Londen.

Kunst en design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat om het creëren van die emotionele band.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR & CHIEF CREATIVE OFFICER

UNSTOPPABLE SPIRIT

UNSTOPPABLE SPIRIT

THE CATCH

De meer dan 8 meter hoge kunstwerken werden getoond bij het Twickenham Stadium, Engeland, en het Millennium Stadium, Wales, tijdens de Rugby World Cup 2015, en vormden een ontmoetingspunt voor fans.

UNSTOPPABLE SPIRIT

UNSTOPPABLE SPIRIT

GEÏNSPIREERD DOOR DE KRACHT EN DYNAMIEK VAN RUGBY

Land Rover ambassador en Rugby World Cup winnaar Lawrence Dallaglio trad op als consultant voor het project. Dallaglio werd tijdens zijn carrière beschouwd als een van de beste rugbyspelers ter wereld.

THE CATCH

THE CATCH

UNSTOPPABLE SPIRIT

The Catch is het tweede kunstwerk dat Mustica en McGovern samen hebben gecreëerd, na het positief ontvangen Unstoppable Spirit, dat in Londen en Milaan werd tentoongesteld.

/

EEN UNIEKE SAMENWERKING

DE KUNSTWERKEN

Een serie sculpturen die de symbiose van abstracte kunst en autodesign verbeelden.

LEES VERDER
NINO MUSTICA

Nino Mustica, die Siciliaans is van geboorte, maar internationaal van gedachte, wordt bewonderd en bestudeerd door schilders, beeldhouwers en architecten. Hij werkt vanuit zijn studio in Milaan.

LEES VERDER
GERRY MCGOVERN

Als Design Director & Chief Creative Officer van Land Rover creëert Gerry McGovern enkele van 's werelds meest herkenbare en geliefde auto's. Hij wordt wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende auto-ontwerpers.

LEES VERDER

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.