LAND ROVER DEFENDER Q&A

De Land Rover Defender is ons meest iconische model en blijft een populaire keuze voor klanten over de hele wereld. Nu de productie in Groot-Brittannië van de huidige Defender in de laatste fase komt, zal Land Rover 2015 gebruiken om eer te betonen aan dit wereldwijd iconische model.

Hier zullen wij proberen om enkele van de meest gestelde vragen over de Defender te beantwoorden.


V. Kan ik nog steeds een Defender kopen?

A. Ja. Begin 2015 zullen zelfs drie speciale limited edition Defender modellen worden geïntroduceerd.


V. Komt er een nieuwe Defender?

A. Ja. Wij hebben onze intentie duidelijk gemaakt om de Defender modellijn voort te zetten, maar op dit moment doen wij daar nog geen uitspraken over.


V. Wat is er zo belangrijk aan het silhouet in het zand?

A. Om de introductie van de drie Defender Limited Edition modellen te markeren, werd er een 1 km groot Defender silhouet getekend op het strand van Red Wharf Bay in Anglesey, Wales. De tekening in het zand, die werd gemaakt met zes Land Rovers, was een eerbetoon aan het moment in 1947 toen Maurice Wilks voor het eerst de vorm van de originele Land Rover in het zand schetste.


V. Hoeveel Limited Edition Defenders zullen er worden gebouwd?

A. Er komen drie Defender Limited Edition modellen, die elk eer betuigen aan een ander element van het karakter van dit iconische model. Autobiography, Heritage en Adventure.

De Autobiography Edition is beschikbaar vanaf april, waarbij de Heritage en Adventure/Adventure+ Editions volgen vanaf augustus.


V. Hoe kan ik een Limited Edition Defender bestellen?

A. De Autobiography, Heritage en Adventure/Adventure+ Editions kunnen nu worden besteld. Het aantal auto’s per uitvoering verschilt per land. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.