BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

ONS PROGRAMMA SUV'S MET HYBRIDE, BENZINE OF EURO 6 DIESEL

ONZE HUIDIGE BENZINE- EN DIESELMOTOREN ZIJN DE SCHOONSTE EN MEEST EFFICIËNTE DIE WIJ OOIT HEBBEN GEMAAKT. ONZE NIEUWE PHEV BESCHIKT OVER ONZE MEEST INNOVATIEVE AANDRIJFLIJN TOT NU TOE. WELKE IS GESCHIKT VOOR U?

AAN U DE KEUZE

 • NIEUWE DIESELMOTOREN

  De nieuwe dieselmotoren van Land Rover zijn schoner dan ooit, met een lager brandstofverbruik, waarbij hun krachtige koppelkarakteristiek perfect is voor offroad-rijden en het trekken van een trailer. Een combinatie die resulteert in absoluut betrouwbare prestaties over lange afstanden.

 • BENZINEMOTOREN

  Met hun dynamische en soepele karakter bieden onze nieuwe benzinemotoren de respons bij rijden op de weg waar Land Rover om bekendstaat, terwijl het brandstofverbruik en de CO2-emissies indrukwekkend laag zijn.

 • PHEV

  Onze PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) biedt een naadloze combinatie van conventionele benzinemotor en krachtige elektromotor voor volledig elektrische prestaties bij lagere snelheden, en de traditionele prestaties van een verbrandingsmotor bij hoge snelheden en tijdens langere ritten.

WELKE IS GESCHIKT VOOR U?

Beantwoord 5 korte vragen over uw rijgewoonten om te zien of u voor uw volgende auto het beste een diesel-, benzine- of PHEV-model kunt kiezen.

HOEVEEL KILOMETER RIJDT U PER JAAR?

Selecteer een antwoord

WAT VOOR AFSTANDEN RIJDT U MEESTAL?

Selecteer een antwoord

WAT IS UW GEBRUIKELIJKE RIJGEDRAG?

Kies alle antwoorden die van toepassing zijn

OP WAT VOOR SOORT WEGEN RIJDT U HET MEEST?

Selecteer een antwoord

HOE ZOU U UW GEBRUIKELIJKE RIJSTIJL OMSCHRIJVEN?

Selecteer een antwoord

UW AANBEVOLEN MOTOR IS – DIESEL

INTRODUCTIE VAN DIESEL

Al onze auto's met een nieuwe dieselmotor van Land Rover zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en af en toe in de stad rijden.

Al onze dieselmodellen zijn uitgerust met een diesel partikelfilter (DPF) en gebruiken diesel emissievloeistof (DEF) om aan de strenge regelgeving te voldoen en emissies te verlagen.

 • Gebruiken gewoonlijk minder brandstof dan benzinemotoren.
 • Bieden vaak meer koppel bij lage toeren, ideaal voor snelwegen, trekkracht en offroad-rijden.
 • Conform emissienorm EU6 met circa 20% minder CO2-emissies dan benzine.

 • Een nieuwe diesel is mogelijk niet het meest efficiënt als u alleen korte ritten maakt of vooral in steden rijdt.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

UW AANBEVOLEN MOTOR IS – BENZINE

INTRODUCTIE VAN BENZINE

Onze benzinemodellen zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden. Al onze benzinemodellen maken gebruik van de nieuwste technologie, inclusief GPF (benzine partikelfilter) om emissies te verlagen.

 • Uitstekend geschikt voor dynamisch rijden met hoge prestaties.
 • Gewoonlijk meer geschikt voor kortere ritten in de stad dan dieselmotoren.
 • Voldoet aan de EU6-norm met toonaangevende technologie voor het verlagen van emissies.

 • Meer CO2-emissies dan dieselmotoren.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

UW AANBEVOLEN AANDRIJFLIJN IS DE PHEV (PLUG-IN HYBRID ELECTRIC VEHICLE)

INTRODUCTIE VAN PHEV

Onze PHEV's combineren vele voordelen van elektrische auto's met de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor. Ideaal om regelmatig korte ritten en af en toe langere afstanden te rijden, met optimale prestaties en efficiency.

 • Biedt de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor voor langere ritten zonder de noodzaak van opladen.
 • Zuinig brandstofverbruik bij regelmatig opladen en mogelijkheid om geen brandstof te verbruiken op kortere ritten.
 • Elektrisch rijden verdient de voorkeur tijdens kortere ritten voor een groter rendement.

 • Tijdens lange ritten op snelwegen wordt uitsluitend de benzinemotor gebruikt en zijn de voordelen van de elektromotor minimaal.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

DIESEL

Al onze auto's met een nieuwe Land Rover dieselmotor zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en slechts af en toe in de stad rijden.

BENZINE

Onze benzinemodellen zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden.

PHEV

Combineer vele voordelen van elektrische auto's met de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor voor langere ritten door te kiezen voor onze plug-in hybride aandrijflijnen.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN NIEUWE DIESEL, BENZINE EN PHEV

 • LAGE CO2-EMISSIEWAARDEN

  De nieuwe dieselmotoren van Land Rover produceren circa 20% minder CO2-emissies dan benzinemotoren. Kopers die voor een dieselmotor kozen, hebben er in feite voor gezorgd dat er sinds 2002 bijna 3 miljoen ton CO2 minder in de atmosfeer is terechtgekomen.

 • CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  De nieuwe dieselmodellen van Land Rover voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • MINDER EMISSIES VAN STIKSTOFOXIDEN (NOx)

  Sinds september 2015 zijn alle nieuwe dieselmotoren van Land Rover uitgerust met een geavanceerd uitlaatgas-
  nabehandelingssysteem met selectieve katalytische reductie (SCR), beter bekend als AdBlue. Dit helpt NOx-emissies drastisch te beperken.

 • LAGER BRANDSTOFVERBRUIK

  Dieselmotoren zijn circa 20% zuiniger dan de vergelijkbare benzinemotoren. Wanneer u jaarlijks veel kilometers aflegt, is een dieselmotor voor u waarschijnlijk de meest kostenefficiënte keuze.

 • CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  Nieuwe benzinemodellen van Land Rover voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • EEN DYNAMISCHE RIJBELEVING

  Met hun soepele vermogensafgifte en snelle respons bieden de benzinemotoren van Land Rover onze krachtigste rijbeleving. Moeiteloze prestaties worden bij elke snelheid gecombineerd met een opwindend motorgeluid.

 • LAGE UITSTOOT VAN PARTIKELS

  Onze nieuwste benzinemotoren zijn uitgerust met uiterst efficiënte filters die ultrafijne partikels (fijnstof) uit uitlaatgassen opvangen en opslaan. Hierdoor komen minder emissies in de lucht terecht.

 • LAGERE AANSCHAFKOSTEN

  Dieselmotoren zijn gewoonlijk zuiniger, maar auto's met gelijkwaardige benzinemotoren hebben doorgaans een lagere aanschafprijs en kunnen een slimmere keuze zijn voor bestuurders die minder kilometers rijden en kortere ritten maken.

 • ZEER LAGE EMISSIES

  De PHEV’s van Land Rover maken het mogelijk om ook deels elektrisch te rijden. Met een elektrische actieradius tot 51 km is dit ideaal voor emissieloos rijden in de stad of voor korte afstanden. Daarmee zijn ze niet alleen voordeliger om mee te rijden, maar ook milieuvriendelijker dan hun tegenhangers met alleen een verbrandingsmotor. Hierdoor wordt de ecologische belasting aanzienlijk gereduceerd.

 • GEEN COMPROMISSEN IN CAPACITEITEN

  De PHEV biedt alle offroad-capaciteiten die u verwacht van een Land Rover, zonder compromissen. De Range Rover heeft bijvoorbeeld exact dezelfde doorwaaddiepte als uitvoeringen met conventionele verbrandingsmotoren, en daarnaast vormt het aanvullende koppel van de elektromotor een extra voordeel bij offroad-rijden.

 • EEN GERAFFINEERDER RIJGEDRAG

  De PHEV is uitgerust met onze stilste aandrijflijn tot nu toe en biedt, voor optimaal raffinement, een naadloze overgang tussen rijden op de benzinemotor en rijden op de elektromotor. Hierdoor wordt het gevoel van rust in het interieur nog verder versterkt.

 • LAGE GEBRUIKSKOSTEN

  Elektriciteit is relatief goedkoop in vergelijking met benzine en diesel, waardoor u met PHEV's profiteert van veel lagere gebruikskosten. Bovendien omvat PHEV-technologie nauwelijk extra bewegende aandrijflijnonderdelen, zodat de onderhoudskosten lager blijven.

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ'S)

KIES UITVOERING

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ'S) - VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ'S)

 • De aandrijflijn van een auto bestaat uit alle onderdelen die vermogen in beweging omzetten. Dit zijn: assen, differentiëlen, aandrijfassen, verbrandingsmotor/elektromotor en transmissie.

  De meest gebruikelijke aandrijflijnsystemen van auto's zijn benzine, diesel, BEV (Battery Electric Vehicle) en PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).
 • Onze PHEV-modellen worden via een standaard stopcontact of een IEC-aansluiting volledig opgeladen in slechts 7,5 uur, waarmee tot 48 km emissievrij woon-werkverkeer mogelijk is. Als u een thuislader laat installeren door een van onze aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers, kunt u de laadtijd verkorten tot 2 uur en 45 minuten.
 • Bij uitsluitend gebruik van de elektromotor hebben onze PHEV's een actieradius tot 48 km*. De PHEV maakt ook gebruik van een benzinemotor, op dezelfde wijze als andere auto's met verbrandingsmotor, en heeft dan een veel grotere actieradius.
 • Door de grotere energiedichtheid van dieselolie en de manier waarop energie vrijkomt bij de verbranding ervan, heeft deze brandstof een groter rendement. Als u jaarlijks 19.000 km of meer rijdt, is een dieselmotor waarschijnlijk de meest kosteneffectieve keuze.

  In het algemeen biedt een dieselmotor meer koppel dan een benzinemotor, waardoor zijn vermogen beter geschikt is voor offroad-rijden en het trekken van een trailer.
 • Bij Jaguar Land Rover hebben wij meer dan £ 1 miljard geïnvesteerd in ons state-of-the-art motorontwikkelingscentrum om een reeks efficiëntere benzine- en dieselmotoren te ontwikkelen.
 • Vanaf september 2018 voldoen al onze EU- en EEA-dieselmotoren aan de strenge regelgeving van EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE). Dit betekent dat onze nieuwe dieselmotoren zo schoon zijn dat ze gratis in de ultralage-emissiezones mogen rijden, waar andere bestuurders een hoog tarief betalen voor hun minder schone auto's.

  Door het produceren van onze schoonste motoren tot nu toe verminderen wij de belasting op het milieu aanzienlijk.
 • Om te voldoen aan de strenge emissieregels die in 2009 werden geïntroduceerd, zijn alle nieuwe dieselauto's voorzien van een uitlaatfilter. Deze zijn beter bekend als diesel partikelfilters (DPF). DPF's vangen deeltjes op die in uitlaatgassen zitten en slaan deze op om emissies te verlagen.

ONTDEK LAND ROVER

 • ONZE MODELLEN

  Ontdek en vergelijk alle modellen uit ons complete programma en kies vervolgens de auto die het beste past bij u en uw lifestyle.

 • VERANTWOORDELIJKHEID

  Het is onze doelstelling om onze onderneming op een verantwoorde en duurzame wijze te laten groeien, zodat wij van waarde kunnen zijn voor onze klanten, onze onderneming en de totale economie.

 • BENZINE EN DIESEL IN DE SPOTLIGHTS

  Waarom krijgen dieselmotoren zoveel kritiek? Hoe beïnvloeden wijzigingen in de wetgeving de auto waarmee u dagelijks rijdt? Lees meer over het laatste nieuws rond de twee populairste motorvarianten ter wereld.

*De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties.