TERUGNAME & RECYCLING

Land Rover heeft een uitgebreid plan ontwikkeld om te voldoen aan de ‘End of Life Vehicle’ (ELV) wetgeving van de Europese Unie.

De ELV-wetgeving verplicht autofabrikanten en importeurs om auto’s en accu’s die zij hebben geproduceerd en/of verkocht terug te nemen aan het einde van hun levensduur (ongeacht de datum van eerste registratie) en om te zorgen dat deze auto’s op een milieuvriendelijke wijze worden gedemonteerd.

De ‘End of Life Vehicle’-wetgeving

  • Terugname is gratis voor de laatst geregistreerde eigenaar en geldt voor alle personenauto’s tot maximaal negen zitplaatsen en tot een toelaatbaar totaalgewicht van 3,5 ton.
  • De eigenaar moet kunnen bewijzen dat hij het recht heeft om de auto terug te laten nemen, voordat een vrijwaringsbewijs en eventueel een bewijs van sloop wordt afgegeven.

Voorwaarden voor terugname van auto's:

De auto moet zijn:

  • Geheel compleet, inclusief essentiële componenten, zoals motor, transmissie, carrosserie, velgen en katalysator (indien gemonteerd).
    Let op: accu's die moeten worden vervangen tijdens de garantieperiode van de auto moeten worden verwerkt via het normale garantie-retourproces van de Land Rover dealers.
  • Vrij zijn van extra afval (zoals huisvuil, tuinafval, extra banden, etc.).
  • Worden afgeleverd op een door de fabrikant aangewezen, gratis terugname-bedrijf.

Vraag uw dealer naar een volledige lijst van goedgekeurde terugname-bedrijven.

Retourcondities voor accu's:

Wanneer de accu in uw auto het einde van zijn leven heeft bereikt, kan deze worden ingeleverd bij uw Land Rover dealer bij aankoop van een nieuwe accu, of worden ingeleverd bij een geautoriseerd terugname- en demontagebedrijf.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.