BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

De Range Rover Sentinel beschikt over alle stijl, raffinement en offroad-capaciteiten die u van een Range Rover mag verwachten. Onderhuids is het een verhaal apart.

Dit is een Range Rover bedoeld voor de meest extreme omstandigheden. Het is een gepantserde auto die vakkundig is ontworpen door ons Special Vehicle Operations-team om veiligheid en beveiliging tegen aanvallen te bieden.

ONDERHUIDSE VEILIGHEID

 • GEPANTSERD GLAS

  Wanneer dreigingen overal vandaan kunnen komen, loont het om voorbereid te zijn. Daarom is de Range Rover Sentinel rondom voorzien van gepantserd glas, volgens de Europese norm VPAM BRV 2009 VR8 en PAS 300, ter bescherming van passagiers en bestuurder.

 • VEILIGHEIDSCEL

  Het ontwerp van de volledig gecertificeerde veiligheidscel voldoet aan de strenge normen van VPAM BRV 2009 VR8, PAS 300 en ERV 2010 en helpt de inzittenden veilig te houden, zelfs in vijandige situaties.

 • DAK- EN BODEMBESCHERMING TEGEN EXPLOSIEVEN

  De dak- en bodembescherming tegen explosieven zijn een integraal onderdeel van de beschermingscel van de Range Rover Sentinel. Ze zijn bestand tegen explosieven conform ERV 2010 en PAS 300, en bieden daardoor extra bescherming tegen aanvallen uit meerdere hoeken.

 • RUNFLAT-SYSTEEM

  Met hoge snelheden ontsnappen aan extreme dreigingen is geen probleem dankzij speciaal geproduceerde wielen die zijn voorzien van een runflat-systeem. Het systeem is getest tot afstanden van maximaal 50 km bij snelheden tot 80 km/h.

 • GECERTIFICEERDE BESCHERMING TEGEN FRAGMENTATIE-EXPLOSIEVEN

  De Range Rover Sentinel is berekend op aanslagen met moderne, onconventionele wapens. Dit omvat nu ook bescherming tegen geïmproviseerde explosieven, waarbij de Range Rover Sentinel is getest volgens STANAG 4569 met een krachtige mijn aan de zijkant van het voertuig en achter het voorwiel.

 • ONTSNAPPINGSSYSTEEM VOOR NOODGEVALLEN

  In noodgevallen kunnen inzittenden de Range Rover Sentinel snel en veilig verlaten via het gepantserde ontsnappingspaneel. Dit bevindt zich in de bagageruimte en maakt ontsnappen mogelijk, zelfs als de portieren niet meer bruikbaar zijn.

EEN ECHTE RANGE ROVER

Ondanks het hoge beschermingsniveau dat wordt geboden door de bepantsering en andere beschermingssystemen voor de inzittenden, biedt de Range Rover Sentinel dezelfde luxe en prestaties op de weg en offroad die van een Range Rover verwacht mogen worden.

ONGEËVENAARDE CAPACITEITEN

In instabiele situaties is het vermogen om te vluchten net zo belangrijk als het vermogen om te vechten. Daarom is de Range Rover Sentinel uitgerust met een V8 Supercharged benzinemotor, die het vermogen levert om aan aanvallers te ontkomen.

Omdat het een echte Range Rover is, worden diepe doorwaadplaatsen*, steile afdalingen en uitdagend terrein nauwelijks als obstakels ervaren, hetgeen een groot aantal ontsnappingsmogelijkheden** biedt.

Belangrijk is dat de bodemgroep, de wielophanging en het remsysteem allemaal zijn verbeterd vanwege de extra veiligheidsfuncties. Hij heeft de European Whole Vehicle Type Approval (EWVTA) verkregen en is beoordeeld volgens de PAS301 voor gepantserde civiele voertuigen.

/

EEN TOEVLUCHTSOORD

Van binnen biedt de Range Rover Sentinel hetzelfde raffinement als de exclusieve Range Rover Autobiography. Dit omvat verfijnde ledersoorten, rijke interieurafwerkingen in houtfineer en massieve aluminium elementen, die zorgen voor een van de meest luxueuze interieurs van welke Range Rover dan ook.

Inderdaad, tijdens een dagelijkse rit lijkt de Range Rover Sentinel niet anders dan de elegante en verfijnde luxe auto waarvan hij is afgeleid.

/

NEEM CONTACT OP MET ONS GEPANTSERDE AUTO’S SALESTEAM

Als u vragen hebt over gepantserde auto's, kunt u contact opnemen met ons gespecialiseerde team.

Ramon Duivenvoorden

Fleet & Business Manager

Mobile: +31 (0)6-25096422

E-mail: rduiven1@jaguarlandrover.com

* Maximale doorwaaddiepte 850 mm.
** De Range Rover Sentinel wordt niet aanbevolen voor rijden in mul zand. Om volledig van de offroad-prestaties te kunnen profiteren, wordt aanbevolen dat bestuurders een rijtraining volgen bij Land Rover Experience. Uw Land Rover gepantserde auto's salesteam geeft u graag meer informatie.