UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

OPWINDEND IN ELK OPZICHT

De Range Rover Sport SVR bouwt voort op de inherente, volbloed eigenschappen van de Range Rover Sport, met als resultaat een performance SUV die nog spannender is.

Dit spreekt ook duidelijk uit het design, waarbij de brede, gespierde houding de perfecte aanvulling is op zijn prestaties en handling. Exclusieve, grotere luchtinlaten in de voorbumper vergroten de luchttoevoer naar de twee grote intercoolers en de achterspoiler vergroot de downforce bij hoge snelheid.

ZELFVERZEKERD EN EVENWICHTIG

De Range Rover Sport SVR is gecreëerd op basis van Land Rover's geheel aluminium monocoque carrosserietechnologie. Dit resulteert in een sterke en stijve structuur, waarbij de lichtgewicht architectuur zorgt voor nog grotere prestaties. De auto is zelfverzekerd en evenwichtig, en nodigt uit om te rijden.

EEN SPECIAAL GELUID

Alles in de Range Rover Sport SVR is op een hoger niveau gebracht. Het actieve uitlaatsysteem is voorzien van tweetraps elektronisch gestuurde kleppen. Dit zorgt voor een diepe klank met een doelgericht gemoduleerd pulseren bij lichte motorbelasting en een grotere stroming door alle vier de uitlaatpijpen als de kleppen opengaan bij het opvoeren van het motortoerental. De Range Rover Sport SVR klinkt echt net zo goed als hij rijdt.

ADEMBENEMENDE PRESTATIES

De Range Rover Sport SVR accelereert van 0-100 km/h in 4,5 seconden. De auto heeft een topsnelheid van 283 km/h*. Zijn 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor ontwikkelt een maximum vermogen van 423 kW/575 pk en een koppel van 700 Nm.

Deze indrukwekkende toename van de prestaties is gerealiseerd met een andere afstemming van motor en management om onder meer de maximum superchargerdruk te verhogen. Hij heeft ook een speciaal afgestemde achttraps automatische transmissie met scherper, sneller schakelgedrag voor een nog directere band met de auto.

DE BESTUURDER STAAT CENTRAAL

De lichtgewicht SVR Performance-stoelen met bekleding in Windsor leder bieden een ongeëvenaarde ondersteuning en uitgebreide verstelmogelijkheden. Ze zijn standaard verwarmbaar en als optie ook koelbaar. Deze slankere stoelen met SVR-logo in reliëf op de hoofdsteunen zijn beschikbaar in vier kleurencombinaties en met 'Cut Diamond'-perforatiepatroon.

DE OPTIE OM TE OPTIMALISEREN

Het exterieur van de Range Rover Sport SVR kan worden geaccentueerd met een motorkap in Carbon Fibre (optie), beschikbaar in blank gelakt Carbon Fibre of in de carrosseriekleur van de auto.

Het krachtige uiterlijk van de SVR wordt verder versterkt door in Narvik Black uitgevoerde side vents en een grille met uniek rasterdesign en SVR-badge. Dit kan verder worden geaccentueerd met details in Carbon Fibre (optie). Pixel LED-koplampen en signature-dagrijverlichting vormen de finishing touch van het exterieur.

MAAK KENNIS MET MEER LEDEN VAN DE SVR-FAMILIE

Ontdek de nieuwste interpretaties van de Range Rover Sport SVR.

Blue Range Rover

RANGE ROVER SPORT SVR ULTIMATE EDITION

Maak kennis met de ultieme expressie van onze luxueuze performance SUV.

Range Rover with mountain background

RANGE ROVER SPORT SVR CARBON EDITION

Ontworpen om een grootse indruk te maken. Het Carbon Fibre-thema komt tot uitdrukking in vrijwel elk aspect van het dynamische exterieur en interieur van de auto. Karakteristiek, discreet en prachtig vormgegeven.

UW RANGE ROVER SPORT SVR

Neem contact op met uw SV Specialist Centre om uw interesse in de snelste Range Rover aller tijden te bespreken.

*Per land verschillend